Ето откъде идва уникалната фамилия на Милица Гладнишка - актрисата с колоритна семейна история:



Звездата й в киното изгрява още с първата й роля в сериала „Етажна собственост“, където изпълни ролята на истеричната и властна гюлетлескачка Мими Драмбозова. Освен това е и популярен глас от дублажа, като с гласа й говорят редица анимационни герои и чуждестранни актьори от игрални филми. Била е и гост водещ на „Господари на ефира“





В следващите редове ще ви разкрием малко известни факти за Милица Гладнишка . Ето ги и тях:

Факт №1





Прадядо й дава фамилията Гладнишка

Истинската фамилия на Милица Гладнишка е Георгиева. Прадядо й по майчина линия донесъл с неутолимия си апетит уникалната фамилия на култовата актриса. В началото на ХХ век прадядо й пътува до Източна Африка – Танзания, Кения и Уганда, като служител на британска компания за производство на кафе и чай, за да проучи местните почви и атмосферните условия за отглеждането на растенията. Там дядото показал завидния си апетит, с който втрещил местните хора, тъй като само за една вечер им изял порциона за десетина дни. Авер на мъжа веднага му лепнал прякора Гладника и всички започнали да му викат Гладнишки и така той приел тази фамилия.





Има и още една версия за откъде идва фамилията й. Родът й е от Македония и един от дядовците й се преместил да живее в ново село. Всички отишли да секат дърва, а той седял и гледал. Когато някой се провикнал с въпроса защо не сече, той отвърнал: „Ами





какво да правя? Тя, секирата гладна, магарето – гладно. Как да работя?". Така дядото получил прозвището Гладника. През смях Милица споделя и че с тази фамилия печели много повече.

Само като чуят името ми, хората ми предлагат лакомства, казва певицата и добавя, че не спазва строги диети и обича да си похапва, но с мяра. Обича да готви, а любимата й лятна салата е от домати, сирене, маточина, джоджен и пресен лук.





Факт №2

Като малка иска да стане космонавт

Като дете Милица мечтае да стане космонавт, археолог или писател. Още от невръстна възраст чете исторически книги и се интересува от археология, палеонтология, Космос, древни и извънземни цивилизации, митологии, обожава изобразително изкуство, класическа музика, интересува се от геология и минерали. „Ставаше ми лошо в колата от малка и разбрах, че няма да стана космонавт.





Дори и сега, като взема остро завоя, ми става лошо и затова бих казала: „Скъпи шофьори, извинявайте, ако ви бавя“, искрена е Милица. „Ако имах 200 години живот пак нямаше да мога да прочета всичко, което искам, и да разгледам всичко, което искам“, откровена е атрактивната брюнетка. Признава, че ако съществува машина на времето, й е любопитно да се върне 9000 години назад и да види живота тогава. С удоволствие би поживяла и век по-рано през 20-те години на ХХ век в Америка, когато е бумът на джаза.





Факт №3

„Стани богат“ е любимото й предаване

„Стани богат" е любимото й предаване, играла е няколко пъти благотворително. Сега е капитан на един от двата отбора в предаването „Кой да знае?", където си партнира с Александър Кадиев и Христо Пъдев.





Факт №4

Пее на 10 езика

Гладнишка може да пее на 10 езика, сред които и на трудните за българите китайски и унгарски. Извисява глас и на английски, френски, испански, италиански, руски, македонски, сръбски.





Факт №5

Завършва „Кукли“ в НАТФИЗ

Възпитаник е на НАТФИЗ, където завършва „Актьорско майсторство за куклен театър“. Изкарва курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при Милчо Левиев.

Факт №6

Спира сватба заради силна музика





„Ненавиждам грозните звуци и ниските честоти, които бумтят, може да са съвсем тихо, но аз съм способна да измина три преки и да спра музиката в този клуб. Ниските честоти и басите ми докарват аритмия. Спирала съм сватба, на която всъщност нямаше никой друг, освен двамата младоженци, които бяха мъртвопияни, но колоните дънеха и това се чуваше през две улици. Имам проблем с ниските честоти, побъркват ме и побеснявам. Изпадам в същински бяс“, откровена е джаз певицата. Иначе тя обожава филмова и симфонична музика, странни песни – леко мистични, леко антични. И както сама признава, харесва загадъчното в музиката.





Факт №7

Работи като пееща сервитьорка

„Когато имаше криза в изкуството, беше тежко, тъй като 7 души играехме пред двама. Тъкмо бях завършила НАТФИЗ и това, че не можех да работя професията си, ме депресира. Един ден ми звънна мой колега Жоро и ми каза, че търси хора за проекта „Пеещи сервитьори“. Така попада в клуба под Операта, където показва таланта си и на певица, и на сервитьорка. „Тогава се запознах с Живко Петров. Изпях една песен на Тина Търнър, взеха ме и започнаха да пея пред повече хора.





Сервитьорството и пеенето са велики професии. Когато имаш резервации, направо се разтрепервах“, разказва Гладнишка. Там работи заедно с Миро и Галя от дует „Каризма" и с Орлин Павлов.

Факт №8

Няма да минава под венчилото, но иска деца

Бракът за свободолюбивата и атрактивна актриса зодия Близнаци е отживелица и тя надали ще мине под венчилото под звуците на Менделсон. „Повечето ми приятели не са женени и имат разкошни семейства. Сватбата винаги е голям купон, но да подписвам документи, не искам. По въпроса за децата и кога точно да ги създам, смятам да се оставя в ръцете на съдбата. Обичам децата и бих искала да имам свое“, признава актрисата.





Факт №9

11 години живее с приятеля си Иван Велчев

11 години Милица Гладнишка е обвързана сериозно с колегата си музикант и актьор Иван Велчев. Той е с десет години по-малък от Милица и също е завършил „Кукли“ в НАТФИЗ и се занимава активно с озвучаване на филми, сериали и реклами, играе в театъра, изнася и концерти. Дълги години обаче певицата не искаше да разкрие самоличността на своя любим.





Тя споделяше само, че мъжът до нея е луда глава и човек на изкуството.

„Приличаме си като две капки вода. И двамата сме тотално ку-ку", твърдеше чаровницата с типичната си усмивка. Описва обаче Иван като „страхотен човек, весел, жизнерадостен, със страхотна фантазия и много грижовен“.





„Баба ми викаше, че ми трябва Ники Дойнов или Васко Василев за мъж. После се отказа от Васко Василев, защото не бил висок“, шегува се певицата.

Факт №10

„Майстора и Маргарита“ е любимата й книга

„Ако бях герой от книжка, щях да съм Роня от „Роня, дъщерята на разбойника от Астрид Линдгрен“, казва музикалната фурия.





Това е и любимата й детска книжка. Драматичната история за момиченцето, което израства в замък в гората, сред група разбойници, завладява фантазията на Милица още като дете и тя си фантазира, че е Роня. По-късно нейна любима книга става романът „Майстора и Маргарита“, като Гладнишка дори се е превъплъщавала на сцената в героинята на Булгаков.


Четете още:

🔴 На 7 август имен ден празнуват 2 български имена значещи "силен съм"

🔴 Сервитьори масово нарушават основни права на клиентите

🔴 Ryanair пусна луда промоция: 15 евро до 55 дестинации





Източник: За Жената





Коментари

горе