Йордан Йовчев: Ограбиха ме на Олимпиадата, но един жест ме направи разпознаваем



Големият ни състезател по спортна гимнастика Йордан Йовчев отправи послание към народа по случай Деня на Съединението.









В родния ми Пловдив има площад „Съединение“ и не напразно е наименован. Хубаво е да се сещаме не само по празници, че може да бъдем обединени, защото това сплотяване и еднакво мислене може само да доведе до нещо по-добро, заяви за бТВ носителят на четири олимпийски медала и 12 световни и европейски титли.  





Така че тази дата е напомняща, но е хубаво наистина е така да се замислим и да си даваме равносметка, че трябва да правим по-добри неща и да живеем малко по-мирно и по по-задружно, добави Йовчев.









Спортът е феномен и който е минал през спорта, освен всичките качества, които развива един човек, има и огромна доза феърплей. Всеки един уважава това, което е давал съперника, и затова спортът възвишава и спортът дава, каза още той.





Йовчев коментира и прословутия жест на неговия съперник, който му вдигна ръката на Игрите в Атина през 2004 година, за да покаже, че българинът е истинският шампион.





С жеста, който направи към публиката, към хората, които са фенове на нашия спорт и заради съчетанието, което направих, този жест показа, че това е нашият шампион, това е човекът който заслужаваше да бъде първи и едно послание към всички тези, че няма никакво значение кой какво е отсъдил, а истината се вижда по друг начин, заяви Данчо.





След този жест аз станаха по-разпознаваем в обществото, а също и нашия спорт. Всички станаха съпричастни на това ограбване, не само за мен, а и за нашия спорт, и това ми носи едно удовлетворение, коментира участникът на четири поредни олимпиади.


Четете още:

🔴 Ралица от „Тоника СВ": Ваня Костова си отиде много внезапно

🔴 Волен Сидеров за Съединението: Измамата е, че...

🔴 Започна се! Мощна гръмотевична буря и градушка удариха тази част на страната, стихията се насочи към... ВИДЕО





Източник: Petel





Коментари

горе