Виктор Николаев скочи за новата такса водомер: Това ще е убийство



Въвежда се постоянна такса водомер за необитаемите имоти.





Това означава, че ако един човек примерно има втори, трети и четвърти имот, той плаща цената на водата, каквато му е определена и независимо колко вода консумира, и отделно всеки месец заплаща задължителна такса фиксиран компонент достъп до услугите на ВиК.









Тази отделна сума постоянна такса водомер ще се добавя към настоящата сметка, и тук идеята е тези, които имат повече имоти, да плащат повече пари, обясни по Нова Тв проф. Петър Калинков.





Това обаче даде повод на Виктор Николаев да заключи:

Това ще е убийство, тъй като стотици населени места нямат вода дълго време, а ще плащат фиктсирна цена за достъп, където няма вода.





Знаете ли какво ще стане, те няма да имат вода, а ще плащат.

В отговор професорът уточни, че такива проблеми са в определени райони и малки населени места, които се захранват с повърхностни водоизточници и от плитки подземни води.





Това е незначителна част от населението, но я има на практика и за хората с режима за водата, това е нещо, което тепърва ще се дискутира, както и как да се определя тази месечна такса за фиксиран компонент достъп до ВиК, допълни заместник-председателя на Българската асоциация по водите.


Четете още:

🔴 Край на драмата с електронните ваучери за храна

🔴 Константин е претърпял инцидент, намира се в болница с тежки наранявания / ВИДЕО

🔴 Обявиха годините стаж за взимане на 6 заплати при пенсиониране





Източник: Petel





Коментари

горе