За минижупчето на една Цънцарка


Вторник, 22 Окт. 2024

Честно да ви кажа, Мария Цънцарова и аз не я харесвам. Може би имам някакъв предразсъдък към кльощави провинциални амбиции, прекалили с изрусителя от DM. Като гледам обаче кои са й враговете, няма как сърцето ми да не се затопли по адрес на младата колежка. Щом цвъркащото ромче от „Максуда“ и пепеляво-сивият вампир от „Левски“ Г ти се нахвърлят като израелски командос на бейрутско предградие, значи правиш нещо както трябва.





Много сме ги разглезили представителите на политическата класа, та очакват като влязат в телевизионно студио, освен водичка и възглавничка за дупето, да получат и набор безсмислени и отвлечени въпроси, върху които да упражняват необезпокоявано съмнителното си красноречие и липсваща ерудиция. Трябва да признаем, че от „Би Ти Ви“ до голяма степен сами са си виновни за създаването на подобни трепе





И не е само някогашният мърдоков канал, де. Работата е там, че партийните гаулайтери не разбират, че когато пристъпят прага на телевизията, те са гости. Ама не на Светльо Иванов, Цветанка Ризова, Диков, Шикерова, или Цънцарова. Те са гости в моя хол, във вашата спалня, в интимното пространство на електората. И трябва да се държат подобаващо с поне минимално уважение и достойнство към своите домакини. А те се разпищолват и си вадят малките пишлета все едно са си у дома пред клетите, недоклатени женички.





По тази причина на Копейката и Дългия им е толкова трудно да приемат, че не всеки е във възторг от възвишените им личности, че не всеки споделя овчия възторг на избирателите им към псевдомъжкарската агресия и примитивна безпардонност, с която са известни. И могат да се опитат да са по-адекватни на заобикалящата ги среща, а не да крещят, да се пенят, да обиждат, да заплашват и да се хвалят с големината на спаружените си и ялови топки. В крайна сметка част от мъжкарството е и възпитанието. Явно не и в „Максуда“ и Учиндол.





А най-смешното е, че клетата Мария Цънцарова нищо особено не е направила. Да речеш да ги е притиснала с някакви унищожителни факти, да е размахала в лицата им уличаващи документи, да е намерила свидетели от първо лице на крехко прикрития им под повърхността на патриотизма дебилизъм и продажност. Ами, момичето просто си позволява да им направи по някое по-пиперливо подмятане, дето даже истински въпрос не е.





И изведнъж треперливият антиваксър и тошковчетата, воглаве със зловещия им господар от диванчето, нещо ги удря в закърнялото като пишка на иподякон его. Как така някаква си жена, вместо да пече кебапчета в народна носия, да припява над печката „Тайсън кючек“ и да вдига краката по нареждане, ще им държи тон? Мария бърка директно в най-свидното и най-милото на тези жалкари – чувството им за собствена значимост. И те превъртат.





Много би ми се искало тази реакция да беше предизвикана от истинска журналистическа виртуозност, но и така ме кефи достатъчно. Давай напред, Цънцарова. Тези мекопишковци друго не заслужават.

Автор: Евгени Чертовенски


Четете още:

🔴 ВИЖТЕ СНИМКИ от луксозния юбилей на Башар Рахал

🔴 Втори случай като този с младата майка на две деца, Биляна, която се самоуби миналата седмица

🔴 В пицария: За първи път ми се случва със сметката да ми донесат пари!





Източник: lupa





Коментари

горе