НАПРАВЕТЕ СИ ДОМАШНИ МЕНТОВИ БОНБОНИ СРЕЩУ ЗАПУШЕН НОС, КАШЛИЦА И БОЛКИ В СТОМАХА



С помощта на една лесна домашна рецепта може да си направите вкусни ментови бонбони, без да използвате изкуствени оцветители и аромати, каквито несъмнено се съдържат в синтетичните продукти на пазара. Резултатът ще бъде не само прекрасен освежител за дъха, но и ценен лек срещу кашлица, запушен нос, леки храносмилателни проблеми като болки в стомаха, диария и липса на апетит.
За да си приготвите бонбоните, първо ще ви трябва 3/4 чаена чаша ментов чай (колкото по-силен, толкова по-добре). За целта накиснете 4-5 пакетчета чай в 1 чаша вряла вода и запарете за 5-10 минути. Прецедете готовия чай и го сложете на водна баня.
Добавете 2 чаши кафява захар и 1/2 чаша мед и разбъркайте добре. Разбърквайте сместа, като поддържате средна температура, докато се сгъсти дотолкова, че поставяйки късче от нея във вода, то да се втвърди като готов бонбон.
След това изсипете сместа върху гладка повърхност, покрита с малко брашно или царевично нишесте. Накапете от нея във формата на дражета или я разстелете и впоследствие нарежете на парченца.
След като изчакате няколко часа да се втвърдят напълно, вече разполагате със собствени ментови бонбони, които да консумирате, винаги когато имате нужда от освежаване или облекчаване на здравословното състояние.


Четете още:

🔴 Колцина днес сме с твоя дух, Капитане... питаш?

🔴 Заедно на Рождество

🔴 ХРАМ СВЕТИ ДИМИТЪР – ВИДИН, Е ВТОРИЯТ ПО ГОЛЕМИНА В БЪЛГАРИЯ





Източник: България сега





Коментари

горе