Вдигат нов православен храм в Пловдивско



Вдигат нов православен храм в Пловдивско

Нов православен храм ще бъде изграден на територията на община Стамболийски. Църквата ще носи името на Свети Николай и вече има определено място за градежа. Това е терен в Йоаким Груево, който общината е прехвърлила на Митрополията. През седмицата местният управник Наум Нихтянов лично заведе кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, за да му покаже мястото. В момента теренът е разчистен и е направена първа копка на храма точно там, където ще се изгради олтарът.

Строителството е благословено от Пловдивския митрополит Николай и вече може да се започне работа по обекта, трябва да се намерят само средствата. С 10 000 лева градежът ще бъде подкрепен от общинската хазна, същата сума се очаква като финансова помощ и от Митрополията. За останалите 30 000 от нужните 50 000 лева Наум Нихтянов ще намери спонсори.

Църквата ще е 8 на 5 метра, няма да е огромна, но ще е достатъчно голяма, за да може да посреща вярващите. От своя страна кметът на общината Георги Мараджиев обясни, че е започнал да търси средства за довършване на църквата, която е повече от десет години в градеж в Стамболийски, както и за църквата в Три водици.

Градоначалникът вече е разговарял с депутатите Никола Хаджийски и Методи Андреев, които са обещали да съдействат за средства чрез Комисията по вероизповеданията в Народното събрание.


Четете още:

🔴 Ето как звучи микса от български фолклор и фламенко (видео)

🔴 Сиромашка пита за делник и празник– лесна вкусотия за 15 минути

🔴 Ансамбъл "Странджа" навърши 50





Източник: Кмета





Коментари

горе