2-ма българи взеха първи точки в биатлона, трети записа най-добър резултат



Германецът Арнд Пайфер, най-добрият биатлонист в последните години Мартен Фуркад (Фр) и емблемата на зимния спорт Оле Ейнар Бьорндален (от ляво на дясно) позират на почетната стълбичка в Йостерзунд (Шв) след първия спринт за сезона в световната купа.

Двамата топбиатлонисти на България - Владимир Илиев и Красимир Анев, спечелиха първите си точки за световната купа, а Антон Синапов записа най-добро класиране в кариерата си.

Това се случи в спринта на 10 км от I кръг на кампанията, който се провежда в Йостерзунд. С 3 грешки в двете стрелби завърши 20-и. Веднага след него се нареди Илиев, който направи с един пропуск повече. Синапов сбърка 2 патрона и се нареди 46-и и така за първи път ще кара в преследване, което е в неделя. Михаил Клечеров направи 6 грешки и е 99-и. Най-бърз по трасето от българите бе Илиев. Пред него в тази класация са само 20 биатлонисти.

Носителят на световната купа Мартен Фуркад (Фр) спечели спринта. Втори се нареди Арнд Пайфер (Гер), а трети стана легендата Оле Ейнар Бьорндален (Нор).

В женския спринт на 7,5 км първа завърши чешката красавица Габриела Соукалова. Българките не успяха да попаднат в първите 75.


Четете още:

🔴 Татяна Лолова се готви за 301-то представление на "Дуенде"

🔴 Алтернативи на шарана за Никулден

🔴 Крепостта "Баба Вида" - едно от чудесата на България





Източник: 24 часа





Коментари

горе