Господа демократи, не ви ли е срам! Пенсионерите не лежат на гърба на народа



Уважаема редакция на любимия ми вестник, искам да споделя въпросите, които ме вълнуват и възмущават. Постоянно се натяква, че двама работещи издържали един пенсионер едно към две.

Ние ли прогонихме цвета на българския народ да стане слуга на други държави? А за нас останаха като печалба разходите за тяхното образование. Господа демократи, не ви ли е срам да ни обиждате, че сега сме на гърба на народа?
 
Аз работих 43 години и много като мен отдадоха живота си - построихме хиляди фабрики и заводи, цветущо селско стопанство. България изнасяше промишлена и селскостопанска продукция в 72 държави. Ако всичко това работеше, сега можеше да получаваме двойни пенсии в сравнение със сегашните и да остава и за държавата, а не като сега - 46% от пенсионния фонд да се допълва от държавата.

Господа, не ви ли е срам да давате милиарди на малцинство, което да се издържа от родени деца, които оставя без образование и квалификация.

Вие, господа, яхате луксозни автомобили и като пътувате из България, не виждате ли ограбените постройки, заводи, селско стопанство, гори от тези, на които плащате да се размножават. Също така изпитвам голямо възмущение, като чета, слушам и гледам по медиите, че държавата била лош стопанин, с което не съм съгласен. За да не бъда голословен, позволете ми да споделя пример, в който имам лично участие: в предприятието, в което работих през 1951 г., работихме 1600 души и произвеждахме 4,5 тона продукция. През 1989 г. бяхме 832 служители и произвеждахме 27 тона продукция. Ако не беше дошла демокрацията и бяхме монтирали новодоставените машини, щяхме да останем около 350 работници със същото количество продукция от 27 т. Подобни примери има много.

Но сега както нашето предприятие, и много други, като се върнаха на бившите си собственици, просто престанаха да съществуват. Щом твърдите, господа, че държавата била лош стопанин, ако имате чест и достойнство, кажете колко завода продадохте – и то най-печелившите, други върнахте на бившите собственици, които нарязаха машините на скрап.

Не ви ли е срам, господа демократи, да твърдите, че държавата е лош стопанин. Дължите едно голямо извинение на милиони честни българи, които не жалиха живота си за процъфтяването на милата ни България, която вие превърнахте в развалина и имате нахалството да обвинявате други.

Иван ДИМОВ, Варна


Четете още:

🔴 Не яжте тези 5 храни, ако искате да сте здрави!

🔴 Витаминът, който убива рака: В17

🔴 Италия е готова да пази българското небе





Източник: Ретро





Коментари

горе