Кубрат Пулев: Искам да се боксирам за световна титла в България



Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев се завърна в София след победата над Морис Харис в Хамбург. Кобрата изрази желание да се боксира в България за световна или европейска титла, както и да надвие непобеждаван досега боксьор. Полетът на Пулев подрани и той прекара половин час на летището в очакване на половинката си Андреа, която дойде да го посрещне. Кобрата не пропусна и да се снима с чакащите го фенове.

"Желанието ми е не само да се бия за титла в България, световна или европейска, но и да победя тук някой непобеждаван боксьор," призна Кобрата след прибирането си в България пред чакащите го журналисти.

"Аз мисля, че и сега съм важен фактор. Въпрос на време е. В тежката категория става все по-интересно. Всеки мач си изисква своето време. Не мога да кажа точно колко мача ще са ми необходими. Всеки се качва да победа. Не може да се каже колко мача са необходими за такъв за световната титла. А сега вече има и нов шампион. Аз ви разбирам, че искате веднага да се бия за световна титла, и след това да я защитавам 10 пъти, но това изисква време" каза още Пулев.

"Това е бокс. Един удар може да реши всичко. Гледахме този съперник детайлно. Много сериозни нокаути е направил. Можеше и да бъде обратното. Можеше да бъда и аз нокаутираният. По-малко вероятно бе, но все пак... Нокаутите вдигат рейтинга. Хората искат зрелище. 12-рундови мачове са скучни, предвидими. За мен всеки съперник е сериозен. Знаете какво може да стане при всяко подценяване. За мен бе важно да придобия рутина, а тя се добива с мачове", анализира българинът мача си с Морис Харис.

"По-добрият победи. Беше интересно. Дойде времето, в което Кличко загуби, закономерно. Подцени съперника. Повярва си от мача срещу мен, в който изглеждаше, че победи много лесно. Подходи така и срещу Фюри, и се оказа, че не е така", коментира Кобрата сблъсъка между Тайсън Фюри и Владимир Кличко.

"През следващата година, си пожелах накрая да играя за една от титлите. Но аз не бързам, казах - продължаваме напред - това изисква време. Не може да се играят повече от три-четири мача на година. Най-много през три месеца", сподели за бъдещите си планове Пулев през следващата година.

"Определено, и двамата са трудни съперници, нека първо Кличко да стане световен шампион, тогава ще го коментираме", отговори Кобрата на въпрос кой предпочита за съперник между Фюри и Кличко в евентуален мач за световната титла.


Четете още:

🔴 Иновация у нас: хибрид между кола и каруца (СНИМКИ)

🔴 Новата монета от 2 лева в обращение от днес

🔴 11 невероятни приложения на пастата за зъби





Източник: Блиц





Коментари

горе