Опитайте да направите свинско месце по тази рецепта - ще се удивите от вкуса му!



Това свинско месо с доматен сос и различни подправки става страшно вкусно и наистина крехко

Удивително крехко свинско месо с доматен сос и чесън като заливкаДнес ви предлагаме да заложим отново на така любимите на повечето от нас мръвки и по-точно на свински пържоли, но приготвени с доматен сос и подправки.





Рецептата е повече от лесна, с тази разлика, че няма как да не ви се получи и пържолите да не станат супер крехки – всички знаем, че понякога сме удряли на камък и сме „засичали“ с тях.

Е, при тази рецепта подобна опасност няма – месото се топи в устата, а заливката, в която кисне, му придава един неустоим вкус.





Трябват ни един килограм свински пържоли, две лъжици доматено пюре, 150 грама домати, пет стръка риган, две лъжички подправка за скара, две лъжици олио, три-четири скилидки чесън, сол на вкус, а може и черен пипер по ваше желание.

Първо пасираме доматите, а чесъна го нарязваме на ситно заедно с ригана като ги смесваме с доматеното пюре и олиото.





Слагаме подправки на вкус, а накрая обилно поливаме с тази апетитна смес пържолите и ги покриваме за около 3-4 часа, през които трябва да престоят в хладилника.

След това загряваме грила на 180 градуса и поставяме отгоре месото като го запържваме от двете страни до пълна готовност. Получава се едно супер крехко и наистина вкусно месо с леко пикантен вкус от чесъна, което няма начин да не ви допадне.





Това ястие се съчетава отлично с най-различни по рода си гарнитури, както и с почти всяко питие. Разбира се, най-много му отива чаша червено вино, но може и една хубава домашна ракийка.

Да ви е сладко и добър апетит на всички, които ще изпробвате това лесно и вкусно месце.






Четете още:

🔴 Най-вкусните и различни кебапчета, които сте яли - нямат нищо общо с купешките

🔴 Лесна и евтина домашна рецепта при грип и настинка

🔴 Лимонова диета: Как да свалите един размер дънки за седем дни?





Източник: ТОПактуално.ком





Коментари

горе