Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!



Един от най-големите проблеми на нашето съвремие е заседналият начин на живот, който водят голяма част от хората. Освен натрупването на излишни килограми, той води до отключването на редица болести.

Хората, които страдат от този проблем са много, затова и съветите как да се справят с натрупаните килограми също са доста. Факт е, че ако сте от хората, които прекарват по цели дни седнали на стол, трябва да се подложите на специална диета, която да ви помогне в борбата с наднорменото тегло.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!

Ето няколко важни съвета, които ще ви бъдат от полза:

Няколко са признаците по които може да се разбере, че някой води заседнал начин на живот. Освен излишните килограми, този човек има неправилно кръвообращение, а така също повърхностно и непълноценно дишане, слаб лимфен поток, както и стагнация в червата.

Всички тези неща водят до забавяне на обмяната на веществата, а резултатът е, че храната се движи по-бавно в организма и се натрупва по тялото като излишни килограми.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА! Какво да направите?

Ако нямате време и възможности за някакъв вид физическо натоварване, то бихте могли всяка сутрин да изпивате на гладно по една чаша топла вода, след което да закусите пълноценно.

Консумирайте повече кисело мляко и плодове, които спомагат за нормализиране на метаболизма.

Когато се храните, дъвчете максимално добре и никога не го правете пред компютъра, докато гледате телевизия или четете книга. Друго важно правило е да се храните винаги в седнало положение, а порцията ви да отговаря на енергията, която изразходвате.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!

За да се спасите от запека, който също е характерен за обездвижените хора, трябва да наблегнете на храна с растителен произход. В нея се съдържа целулоза, която подобрява работата на червата. За тази цел е добре да се консумират всякакви зеленчуци, плодове с костилки, както и пресни зърнени култури, които също действат много добре върху работата на червата.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!

Друга грешка, която трябва да избягвате е добре да помислите какво да имате под ръка, когато огладнеете. Обикновено в такива ситуации повечето хора прибягват към висококалорийни вафли, бисквити или нещо друго подобно.

Важно е гладът никога да не ви заварва неподготвени и да не ви изненадва. Затова е добре да похапвате леко на всеки близо 3 часа. Ако закусвате в 7 часа, то втората ви закуска трябва да бъде някъде около 10 часа, обядът в 12 часа, а следобедната закуска около 15 часа. Ако спазвате този режим, ще забравите за чувството за глад и няма да преяждате.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!

Целулитът е друг много неприятен ефект от продължителното стоене на стол. Седейки, оказваме голямо въздействие на задните части и бедрата, което пречи на нормалното кръвообращение. Като резултат се нарушава снабдяването на всички тъкани с необходимия кислород и хранителни вещества, а това заедно с неправилното хранене и липсата на движение води до появата на целулит или така наречената „портокалова кожа“.

Ако водите заседнал начин на живот – това е ДИЕТАТА!

 

Какво е решението?

Добре е да изключите от менюто си съчетанието сол и мазнини. Освен това трябва да ограничите консумацията на солени и пушени храни, а така също пържени, мазни и сладкиши. От изключителна важност е да забравите за всички изкуствени добавки и оцветители, които се използват в хранителната индустрия, както и безалкохолните газирани напитки.


Четете още:

🔴 Андрей Слабаков: "Че Гевара е умрял, носейки снимката на Левски!"

🔴 КОЕ Е НАЙ-СТАРОТО ИМЕ НА СТРАНАТА НИ?

🔴 Седем държави от Шенген са възстановили граничните проверки





Източник: delo.bg





Коментари

горе