Сираче стана герой, спаси шофьор на тролей в Стара Загора



15-годишно момиче спаси шофьор на тролейбус в Стара Загора. Мъжът припаднал докато бил зад волана на превозното средство. За благородната си постъпка възпитаничката на Спортното училище "Тодор Каблешков" бе наградена от ръководството на училището, предава кореспондентът на БГНЕС от града на липите.

Мария Стоилова е ученичка в 9-ти клас. Момичето живее в дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Тереза”. В петък, заедно със съучениците си се качва на тролейбус, за да отидат на тренировка. По време на движение на шофьора му прилошава и тролеят застава перпендикулярно на пътя. Кондукторката вика за помощ. Пътниците изпадат в паника.

Мария се намира най-отзад в тролейбуса, избутва всички и отива до шофьора. Вижда, че той е паднал в безсъзнание на волана. Удря го, но той не реагира. И тогава момичето се сеща, че шофьорът може си е глътнал езика. Успява да отвори устата му и да го извади.

Мария разказва скромно за преживяното. За храбрата си постъпка получи грамота от училището, а съучениците й я аплодираха.


Четете още:

🔴 Държавата отпуска средства за довършването на Музея на розата в Казанлък

🔴 Аферата "Мис Стоун" популяризира ВМОРО в Западна Европа

🔴 Десетки души пренощуваха в черква в Мелник в очакване на чудо





Източник: БГНЕС





Коментари

горе