Дъвка "Идеал" възкръсна от соца



Има няколко емблематични неща, с които може да се запомни соца – лимонада, боза, баничка и... дъвка "Идеал".  Едва ли ще повярвате, но съвсем наскоро тя се завърна на пазара, призведена от асеновградска бонбонена фабрика.  Сред множеството други дъвки „Идеал” сякаш се губи, няма толкова агресивни реклами и само истинските ценители на онзи, специалния вкус могат да я открият и да си подарят спомен от детството.

Първоначално, когато я сложиш в уста е  малко странно – по-твърда, не толкова парфюмирана, но след това сякаш се връщаш 30 години назад и си спомняш времето, когато да дъвчеш дъвка беше истинска привилегия.  Да не говорим, че цената на днешната дъвка „Идеал” е направо смешна в сравнение с тези, които ни заливат навсякъде. Тя е само 10 ст. точно толкова, колкото беше и едно време. Невероятно, нали?! Все едно се връщаш назад във времето. Има обаче една дребна подробност. Съвременната дъвка не се разпространява широко из мрежата – интересно защо ли? Дали защото е по-рентабилно да се пробутват онези, другите, който струват 1 – 2 лв.? И защо не се излага на видно място по всички магазини, а трябва да я дирим в само в аптеките?

Без съмнение днешната дъвка „Идеал” е почти същата като тогавашната. И на вид, и на вкус. Производителите сякаш са направили машина на времето, която те пренася на двора, където играехме на дама или жмичка, където се целехме с прашки и събирахме вторични суровини. С две думи – перфектна. Да, не знам дали тя избелва зъбите, дали премахва всички остатъци от храната след ядене, дали е невероятно полезна, но тя е моята, старата дъвка и със сигурност ме спечели за каузата „подкрепете българското”!
 


Четете още:

🔴 Немски завод отваря нови 200 работни места в Русе

🔴 Триградско ждрело

🔴 Забравете за "Южен поток" и "Северен поток", на хоризонта идва нов проект - "Български поток"





Източник: Ретро





Коментари

горе