Преборете грипа с чай, пилешка супа и мед с джинджифил



Ако сте пипнали грип, най-вероятно няма да ви е до ядене, но все пак трябва да знаете, че подходящата диета ще ви помогне по-лесно да преборите вируса.

Препоръчително е да хапвате например салата, която ще ви хидратира допълнително и тъй като зеленчуците са пълни с антиоксиданти, това ще подсили имунната ви система. Трябва да пиете и повече течности - чай, плодови или зеленчукови сокове. Освен всичко друго на тялото е необходим и по-голям прием на вода - най-добре преварена и леко хладка.

Един от подходящите начини да противодействате на грипа с храна, е да си сварите истинска пилешка супа. Най-добре е пилето да е домашно, но и купешкото върши работа. Изследвания са установили, че топла пилешка супа може да подобри способността на ресничките на носните проходи, за да защитават организма от бактерии и вируси.

Чесънът и лукът също са неотменна част от полезното хранене при грип. Те имат антимикробни и имуностимулиращи свойства и могат да ви донесат известно облекчение от болестта. Ако имате болки в корема или пък ви се гади, може да опитате всякакви рецепти с джинджифил. Може да го сварите на  чай, или да си настържете пресен и да го сложите в мед. Друг вариант е да пуснете настърган джинджифил във водата, която пиете. Някои изследвания доказват, че той може да помогне в борбата с възпаленията.

Нарязани на пюре или цели, бананите са лесноусвоими за стомаха, което помага много при грип. Тези плодове са полезни, ако имате симптоми като гадене, повръщане и диария, които често се срещат при деца с грип. Освен това ориз, ябълково пюре и препечен хляб са неотменна част от менюто на болните от грип.

Добре е по време на болестта да избягвате храни със захар и бяло брашно, а безмесната диета, поне за кратко време, би била полезна.


Четете още:

🔴 Избрани цитати от Йордан Радичков

🔴 Радичков, който ни напусна на 21 януари: Дано бог ни запази от чужди държави!

🔴 Духлата е най-дългата пещера у нас





Източник: Марица





Коментари

горе