На рождения си ден Герджиков събра 15 300 лв. за Борко от Русе



15 300 лева събра проф. Огнян Герджиков за Борислав Пенков от Русе на 70-ия си рожден ден. Бившият парламентарен шеф на 39-ото НС събра в събота вечер 300 приятели и колеги на изискано тържество в зала 6 на НДК. Вместо подаръци той сложи две урни за дарения в помощ на 19-годишния младеж, който е с прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен.

Със събраните сега пари ще му се купи електрическа проходилка и ще може да му се прави редовно мануална терапия, обясни Герджиков. Той бе много радостен от огромната сума, която гостите му дарили.

На 60-ия ми рожден ден бяха повече хора, а се събраха само около 10 хиляди лева за Дома за деца в Габрово, като 1000 от тях даде Ахмед Доган, спомни си професорът.

Пред гостите си на тържеството в събота Герджиков призна, че не е имал намерение да прави такова голямо събиране, но съпругата му настояла. “Искаше да използва повода, за да си купи нов тоалет”, с типичното си чувство за хумор сподели професорът. Но бързо се поправи - всъщност Светла била инициатор на семейната традиция да се празнува с благотворителна цел.


Четете още:

🔴 Родопски клин

🔴 За риба с Цанко: Черноморската пъстърва е загадка за учени и рибари

🔴 "Румънското малцинство" опроверга Маковей: Българи сме





Източник: 24 часа





Коментари

горе