Нов скандал с цената на парното



Предложеното от Комисията по енергийно и водно регулиране намаление от 3% в цената на парното, при поевтиняване на природния газ с 23 на сто изкарва на протест десетки недоволни граждани, обяви пред „Труд“ Цветанка Цанева, която е от организаторите на протеста.

„КЕВР предложи смешните 3% поевтиняване на парното от 1 април, а цената на природния газ, който е основен разход на „Топлофикация София“ се намалява с 23%. Ние ще настояваме цената на тлоплоенергията да се намали поне с 15%. На 24 март от 10 ч. КЕВР ще има заседание и ще решава за новата цена на парното. Няма обществено обсъждане както е по закон и нас не ни допускат до заседанието. Затова ще се съберем пред сградата. Обмисляме и голям протест на 30 март“, обясни Цанева.

Тя допълни, че инициативната група ще търси помощ от омбудсмана Мая Манолова с молба тя да присъства на заседанието и да представи техните искания.

„В приемната на Омбудсмана още нямаме сигнал от тези хора, но след като го получим, ще направя всичко, което трябва и ще им съдействам“, заяви пред „Труд“ Мая Манолова.


Четете още:

🔴 Тракийско съкровище - Рогозен

🔴 ГРАДЪТ И ПЛАНИНАТА В САЛЕРНО, БЪЛГАРИЯ

🔴 Архитектурен резерват - село Арбанаси





Източник: Труд





Коментари

горе