Най-много страдам за човещина и доверие



Най-много страдам за човещина и доверие. Искам да има добри хора, които да ме разбират така, както аз разбирам тях и болката им, за да си помагаме.

Това каза пред Сашо Диков бай Асен Канджев от Церово, чиято история стигна до медиите. Възрастният човек от благоевградското село получи два акта за над 200 лв. глоба от горски стражари заради това, че отрязал изсъхнал дъб в нивата си, за да може по-лесно да обработва земята.

За първия акт се наложило да продаде магарето си. Второто наказателно постановление обаче решил да обжалва и така случаят стигнал до съда, а оттам и в медиите.

Междувременно на името му бе открита благотворителна сметка, в която се събраха няколко хиляди лева. Вместо да ги използва обаче, пенсионерът, който е инвалид, реши да ги дари на дете с церебрална парализа.

„Тези пари са ми в тежест. Исках да ги дам на човек, който има нужда. Съвестта ми надви над егоизма“, разказа бай Асен, който на няколко пъти се разплака пред камерата.

Според него човечеството е превзето от егоизъм и завист и хората сами се избиват помежду си.

Пред камерата на „Просто Диков“ застана и шефът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който каза, че двамата горски инспектори ще понесат наказания, като единият вероятно ще изгуби и работата си. Проверката по случая показа, че актовата преписка е била изготвена некоректно и необективно.

Какво разказа още Асен Канджев за трудния си живот, за несправедливостта в случилото се с него, за решението си да помогне на друг, вместо сам да „забогатее“ – гледайте целия репортаж:


Четете още:

🔴 Българче на 17 години създаде уникално видео, което ни кара да се чувстваме добре. Благодаря!

🔴 40 вечни мъдрости на Конфуций

🔴 Добро представяне от Мавродиева на Световното първенство по лека атлетика





Източник: bitelevision





Коментари

горе