30% повече ранни записвания на руснаци за почивка у нас



30% повече ранни записвания на руснаци за почивка у нас

30% увеличение на ранните записвания на руснаци за почивка в България, отчита статистиката. Много туроператори, които до сега са работили на други пазари, се пренасочват към страната ни. Към момента заявление за акредитация за работа с България са направили 30 нови туроператора.

Щанд на страната ни е разположен на най-централната локация на едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – Интурмаркет, което се провежда от 19 до 22 март. Нашата шатра бе първата, която посети ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. Той проведе среща с министъра на туризма на България Николина Ангелкова, а двамата заедно поздравиха участниците на българския щанд. В разговорите участваха и извънредният и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев.

„Българският бизнес отчита все по-голям интерес от Русия, а интензивните срещи и общи инициативи, които предприехме през последната година вече дават резултати“, отбеляза министър Ангелкова.

 

От своя страна посланик Коцев заяви, че е създадена и много добра организация на работа в българското посолство и визите за руските граждани се вадят максимално бързо. 


Четете още:

🔴 Cело Ковачевица - Архитектурен резерват

🔴 Най-много страдам за човещина и доверие

🔴 Българче на 17 години създаде уникално видео, което ни кара да се чувстваме добре. Благодаря!





Източник: Кмета





Коментари

горе