Балъков дари 17 240 лв. на сираци



Красимир Балъков дари 17 240 лева на деца сираци от "SOS Детски селища" - България. Сумата бе събрана на купона за 50-годишнината на футболиста на 29 март с идеята да бъде дарена на деца в нужда. Тогава Бала изрично пожела да не получава подаръци от гостите, а да бъдат дарявани средства за благотворителната кауза.
С церемонията вчера се отбеляза и 20-годишнината от старта на партньорството на футболната легенда с организацията.
"Очаквам сумата да прехвърли 20 000 лв., тъй като все още имам заявки от хора, които са готови да помогнат. Тук са парите от моите тържества, от приятели от голфа и тениса. Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш с "SOS Детски селища", е невероятно. Доказателство за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора. Щастливите моменти, които съм изпитал през 20-те години, в които съм част от отбора на "SOS Детски селища", са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел", каза Балъков. Средствата ще бъдат използвани за летен лагер на децата от селищата.
Организацията осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца от 1990 г. За 26 години сдружението е помогнало на 477 деца да получат семейна подкрепа.


Четете още:

🔴 Две бири на ден пазят от инфаркт

🔴 Почти всички партии в НС подкрепят пълната забрана на бурките у нас

🔴 Подвигът на Зайчарската чета





Източник: Дума





Коментари

горе