Варненски петокласнички спечелиха златен медал от международно екосъстезание



Варненски петокласнички спечелиха златен медал от международно екосъстезание

Велина Парушева и Кристина Стоянова от ОУ „Стоян Михайловски” мериха сили с екипи от България и Румъния на форум в Силистра

Петокласничките от ОУ „Стоян Михайловски” Велина Парушева и Кристина Стоянова заслужиха златния медал от международния екологичен форум „Сребърна 2016 г.”, който се проведе в Силистра. Те премериха сили с екипи от Плевен, Велико Търново, Силистра, Варна, Попово и румънските Кълараш и Констанца. Велина и Кристина защитиха успешно проект на тема „Енергийни източници – видове, възможности за развитие на алтернативни енергийни източници”. През първия състезателен ден учениците експонираха щанд  с постери, макети и рекламна презентация. Защитата на проекта беше в рамките на втория ден. Участниците отговаряха и на въпроси, поставени от журито. 


Презентацията на учениците показа и активната позиция на техните семейства, които са запознати с начините за намаляване на вредните емисии чрез ефективно използване на електрическа енергия.


„Високото отличие е  награда за активната работа на еко-щаба на училището  и повод за радост и заслужена гордост от успеха на учениците, подготвени от техния ръководител г-жа Диана Тодорова, старши учител по природни науки в ОУ „Стоян Михайловски”, отбеляза директорът на училището Павлина Мандажиева. 


Събитието е част от календара на Министерството  на образованието и науката и има за цел да повиши активността на младите хора по отношение на изследователската работа във връзка с екологичните проблеми и да популяризира уникалното природно богатство на българската флора и фауна в резервата „Сребърна”.


Четете още:

🔴 Свобода или смърт

🔴 Фамилия Тоника - Бургаски вечери (1999)

🔴 Бургас - два дни са малко да се преброди, но стигат да се влюбиш





Източник: Черноморе





Коментари

горе