Александра Тончева: Отидох само за злато



Националният ни отбор по смесени бойни изкуства се завърна днес, след като вчера спечели 4 медала от Световното първенство в Лас Вегас. Единственият златен медал за България донесе Александра Тончева в категория до 52 кг, предаде репортер на БГНЕС

„Чувствам се щастлива, много съм развълнувана. Много се радвам, че постигнахме толкова много за България, малка страна, но с голямо сърце. Напрежението ми тежеше най-много, аз имам очаквания за себе си, хората имат очаквания към мен. Преди да вляза в клетка винаги се прекръствам, вярвам безпрекословно на треньора си, той е велик стратег, на него дължа 80% от златото”, заяви Тончева при завръщането си на летище София.

В Лас Вегас бойците ни мериха сили с над 250 състезатели от 53 страни. „Подготовката беше много сериозна, положих много труд и усилия, за да мога да стигна до златото. Подкрепата беше много голяма, всички ми дадоха сили, показахме къде е България”, допълни златната медалистка. Фердун Османов и Тенчо Караенев завоюваха сребърни отличия, а Европейския шампион Габриел Галабанов се задоволи с бронза.


Четете още:

🔴 Фабрика за 150 млн. евро строят във Велико Търново

🔴 И най-красивото място в света е… Велико Търново

🔴 Без дълги ваканции по празниците догодина! Вижте причината!





Източник: БГНЕС





Коментари

горе