Билки за отхрачване спиращи дразнещата кашлица



Ако се чудите дали можете да ползвате билки за отхрачване и кои са те, в следващата статия ние ще се постараем да ви ги разкрием, както и рецептите свързани с тях.

Тютюнопушене, вируси или прашна среда – всичко може да доведе до една много упорита кашлица с която трудно се преборвате. Неправилното и лечение или липсата на такова, много лесно може да превърне кашлицата в постоянен „спътник“ в живота ви. Задълбочавайки се тя може да нарасте до симптомите на задуха.

Освен лекарствата предписани ви от лекаря, може да се доверите и до натуралните лекове от природата. Важно е да подберете такива билки за отхрачване, които ще извлекат жилавия секрет, който се е задържал в дробовете ви. Освен отхрачващо, много от билките имат и антисептично свойство, което помага на органите ви да се възстановят от изтощителната борба с кашлицата.

Ето кои рецепти с билки за отхрачване са най-често препоръчвани като ефикасен лек при упорита кашлица.

Вземете корени от анасон, около 200 грама и ги нарежете много ситно. Залейте ги с 400 мл хладка вода и поставете на котлона за около ? час. Можете да подсладите така приготвения лек с помощта на малко мед. Прецеждате и приемате 4 пъти дневно по 70 мл преди хранене.

Мащерката и жиловлека също ще ви бъдат безценни другари при приготвянето на лековити смеси за отхрачване. Вземете по една супена лъжичка от тях и ги залейте с половин литър вряща вода. Изчакайте сместа да изстине и след това я прецедете. Пие се като топъл чай около 100 мл дневно, като приема трябва да се осъществява не по-малко от три пъти, за да получите желания ефект.

Ако смесите и разбъркате внимателно по 40 грама от следните билки – исландски лишей, иглички от борови дръвчета и стръкчета босилек, ще получите невероятно лековита отвара. Залейте две супени лъжички от нея с около 300 мл вода. Поставете за около 5 минутки да поври на съвсем слаб огън. След като покисне около 30 минутки се прецежда и е готова за прием. Пие се само три пъти за ден, предварително затоплена, по около 120 мл, преди поемането на каквато и да е храна или напитки.

Която и рецепта с билки за отхрачване да изберете, гарантирано ще ви помогне да излекувате упоритата и досадна кашлица.


Четете още:

🔴 Това не е истина! Варненец отиде да си хвърли боклука в кошчето, но вътре видя

🔴 Имате ли подобно малко топченце зад ухото или на врата? Важното е да не се паникьосвате! Ето какво да направите още сега:

🔴 Добавете тези 4 неща към закуската си и ще започнете да сваляте по една дупка от колана всяка седмица





Източник: bilka





Коментари

горе