Мюсюлмани от Ардино спасяват живота на поп



Мюсюлманската общност от Ардино събира средства за лечението на отец Марин от храма в „Резбарци".

Той се нуждае спешно от лечение в Истанбул – няколкоетапна хирургична интервенция в болница „Джон Хопкинс Медикъл", с която да се спре постоянната му болка. Сумата за лечение, която е непосилна за него и близките му, е 25 000 лева, съобщава Родопи24.

По инициатива на настоятелството на църквата „Свети Архангел Михаил" започна благотворителна кампания в подкрепа на лечението на отец Марин, който страда от хронично заболяване вече четири години.  

„Решихме да се включим в инициативата на местното църковно настоятелство и да помогнем на отец Марин за пълното му оздравяване.

За добрия човек не е от значение религията и етноса.

Важно е в трудни моменти всички да си помагаме", заяви председателят на мюсюлманското настоятелство в Ардино Зеки Аптикадир.

През 2002 година отец Марин започва да работи като свещеник в църквата „Свети Архангел Михаил" в Ардино. Две години по-късно той подава молба до Пловдивската Митрополия да го преместват в Кърджали, тъй като намаляват миряните, няма венчавки и кръщенета. Молбата му е уважена с уговорката да идва на по-големите празници – Великден, Илинден, църковната Нова година и храмовия празник на 8 ноември.

По банкова сметка:

IBAN: BG68STSA93000023363062

BIC COD: STSABGSF

Със средства в брой: В общинската администрация – Ардино, на 2-ти етаж, стая №9, при Антония Топчиева


Четете още:

🔴 Скандален клип с детенце с цигара в уста разпали социалните мрежи

🔴 "Крали Марко"

🔴 50 неща, които ни карат да се усмихваме





Източник: Вести





Коментари

горе