Строят "зелен" квартал в София



garitageobshta

Започна изграждането на нов столичен квартал, чиято инвестиция е над 180 млн. евро. Многофункционалният комплекс “Garitage Park” ще съчетава жилищни и офис сгради, удовлетворявайки всички нужди на обитателите си. Това обявиха инвеститорите при първата копка на мегапроекта, съобщава Economic.bg.

“Garitage Park” e eдин от най-мащабните проекти през последните години в България. Той ще се простира на площ от 168 дка, съчетавайки сериозен обем жилищни и офис площи, над 4500 подземни паркомерста и собствен парк.

Избрана е удобна и комуникативна локация – новият комплекс се намира на Околовръстното шосе, в близост до Бизнес парк София и други големи бизнес центрове.

garitigeproekt1

„Районът, в който се намираме, е един от най-добре развиващите се в София като планиране, реализация и инвестиции в мащабни проекти. Искаме да допълним и надградим наличното в него“, заяви Атанас Гаров, управляващ партньор на Garitage Investment Management.

Предвидено е изграждането на търговски площи, голям спортен център, както и основно училище за над 500 деца, които да обслужват района. Проектът ще е изключително „зелен“ – включени са 90 хил. кв. м. зелени площи, както и общодостъпен за целия район парк. Общата площ на офисните сгради е около 95 хил. кв. м, а на жилищата – 60 хил. кв. м.


Четете още:

🔴 Младежите, които съживиха любовта към народните танци

🔴 ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ИДАТ

🔴 Кубрат Пулев е на трето място в света





Източник: Кмета





Коментари

горе