Българи разбиха конкуренцията на най-голямото тортено шоу в света



Седем медала спечелиха български захарни декоратори на най-голямото тортено шоу в света The Sugarcraft, Cake Decorating & Baking Show. То се проведе в Бирмингам, Великобритания, на 5 и 6 ноември.

Българите заслужено отнесоха 5 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали. Отличените нашенци са Мина Бакалова, Елза Балджийска, Цветелина Герова, Костадин Николов, Мария Владимирова, Валентина Терзиева, Златина Люис.

Единият от златните медали отиде при бургазлийката Златина Люис, която живее в Южен Уелс.

„Преди малко се завърнах от Бирмингам, не можете да си представите какви невероятни моменти изживяхме - цялата българска група на любители декоратори. Това е най-силното представяне на България в сладкарския свят!  На най-голямото тортено шоу в света, където присъстват най-известните световни звезди в бранша, българите бяхме 7 участници и всичките си тръгнаха с медали! Плюс първо място в категорията за групово участие на Елза Балджийска и Цветелина Герова. Невероятен успех за страната ни!“ - написа в профила си във Фейсбук Златина Люис.

Златина е член на гилдията на захарните декоратори във Великобритания, в Десант сме ви разказвали на нейната страст, която от хоби тя превръща в успешен бизнес в Уелс.


Четете още:

🔴 Да надзърнем в стаята на Вазов и в кабинета на Пейо Яворов

🔴 Ще подпомага възстановяването на още един храм

🔴 Татяна Лолова: Не съм звезда, аз съм слънце





Източник: Десант





Коментари

горе