В прекрасна форма,гимнастичката ходи всеки ден на рехабилитация при родни специалисти



В прекрасна форма,гимнастичката ходи всеки ден на рехабилитация при родни специалисти

С първи и уникални снимки на гимнастичката Цветелина Стоянова се сдоби единствено "България Днес"!
Кадрите са заснети на влизане в елитен медицински център за рехабилитация. Мястото често се посещава от контузени спортисти, които се лекуват там след получени травми.
Именно на родни специалисти се е доверила и пострадалата 22-годишна Цвети, а не, както се говореше усилено напоследък - на германски лекари.

Цвети носи шапки или козирка, за да прикрива лицето си от погледите на зяпачи

В столичен частен кабинет заедно със своя приятел - вратаря на "Локо" (София) Сашо Любенов, цветето на родната гимнастика ежедневно се подлага на медицински грижи до постигане на пълното си възстановяване.

Сашо Любенов, гаджето на гимнастичката, е неотлъчно до нея...

Вратарят на "Локо" (София) всеки ден я води на рехабилитация


Без сценичен грим и изящно трико, които са характерни за художествената гимнастика, тя буквално изглежда като детенце. Цвети бе облечена с тесен клин, маратонки и топла грейка. Над челото си бе поставила козирка, която най-вероятно да прикрива чертите от лицето й, за да не бъде разпознавана. Близки до гимнастичката издават, че тя няма никакво намерение да ангажира повече обществото със себе си, нито търси медийно внимание.

Още се двоумяла и дали да присъства на бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, който ще се проведе другата седмица в зала „Арена Армеец“.
Здрава и видимо свежа, леко напълняла в лице, но все още с метална шина на единия крак, Стоянова не се отдели и за миг от гаджето си Сашо. Както неведнъж е споделял пред "България Днес" нейният татко Йордан Стоянов, Александър е неотлъчно до нея и преди, и след инцидента от 14 юни.

С шина на левия крак

Цвети ходи при наши лекари ,удобно и спортно облечена от глава до пети


Тогава, посред бял ден, по все още неясни причини тя реши да посегне на живота си и скочи от страховития 6-и етаж на бл. 314 в кв. "Надежда", където живее с нейната баба Цеца. От силния удар Цветелина Стоянова получи множество счупвания, но въпреки тях по чудо оцеля и се отърва без тежки последствия и сериозни разкъсвания на вътрешните си органи. Гимнастичката прекара няколко месеца на легло в "Пирогов" - първо бе настанена в реанимация, а после лежа в отделението по неврохирургия. Наскоро я изписаха от лечебницата без опасност за живота.


"Отново живее един напълно нормален живот - ходи на кино, разхожда се в паркове, вижда се с приятелките си", съобщи с радост наскоро само пред "България Днес" баба й Цеца.

Баба Цеца вярва в чудеса

На любимата си баба Цеца е кръстена гимнастичката Цвети Стоянова. 75-годишната пенсионерка е имала изключително нелек живот, но въпреки трудностите никога не се е предавала в името на това да отгледа внучката си пълноценно.

Любимият човек на спортистката, баба й Цеца


"Загубих дъщеря си много млада, а по-късно и съпруга си. Когато разбрах за инцидента с Цвети, буквално се парализирах, защото именно тя ме крепеше. За щастие всичко остава само лош спомен... Ще ми се младите хора да са по-уверени и силни, да не падат духом от най-малкото. Животът е даден да се живее с усмивка!", разказвала е неведнъж пред вестника бабата.

Цвети с един от многото си медали, спечелила през годините


Оцеляването на внучката си след полет от подобна височина тя определя като абсолютно медицинско чудо.
"Има и сила свише някъде там горе", убедена е жената.  


Четете още:

🔴 Поклонението пред Бисер Киров ще е в събота

🔴 По-добре да НЯМА такава държава

🔴 България оглави класация на National Geographic





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе