Обявили Бисер Киров за умрял още преди 35 години




Новината за смъртта на Бисер Киров потресе музикалните и културни среди у нас, но мнозина от техните представители си спомнят, че не я чуват за първи път. За огромно съжаление, черната вест сега е факт, но не така било преди 35 години, когато след много тежка катастрофа, Бисер Киров официално бил обявен за мъртъв, пише наш всекидневник.

Таксиметров автомобил блъснал певеца, докато той бил в колата си пред гарата. Ударът наистина бил брутален, а Бисер Киров се отървал на косъм от смъртта. На 17 януари обаче в БТА излязла новината, че той е починал.

„7 дни бях в кома в „Пирогов”, прекарах 56 дни в реанимация. Имах мозъчни фрактури, пневмоторакс, преживях лапаротомия – бях отвовен целия. Явно Господ е имал милост към мен, а лекарите направиха много. От тогава на всеки 12 януари ходя в централанта реанимация на „Пирогов” да благодаря на хората, които ме спасиха”, разказваше историята приживе Бисер Киров.

Бардът страдаше и от дископатия. Получил гръбначното изкривяване по време на бране на гъби, но болките в гърба не бяха пречка да бъде гордо изправен пред публиката на сцена и да радва хората с песните си часове наред.

Освен със златните си хитове, Бисер Киров ще бъде запонен от почитателите си и с емблематичната шапка, която носеше неизменно през последните 30 години. Първият такъв аксесоар той получил от американския си колега Дин Рид в Прага след представяне на негов филм. За първи път слага шапката три години по-късно, когато научва, че Рид е починал.

В колекцията си Бисер Киров има около 15-16 шапки, последната от която подари миналото лято на колегата си Веселин Маринов, когото считаше за свой наследник на сцената.


Четете още:

🔴 Враца живее с мистерията за Вестителя на свободата

🔴 Разходки в миналото - Констанцалиевата къща в Арбанаси

🔴 Пловдивски учен произведе нещо уникално!





Източник: Ретро





Коментари

горе