Ванга – думи и прозрения за България и българите



Вече 20 години събирам зрънце по зрънце пророческите думи и прозрения на пратената ни от Бога Ванга. Срещнах се с десетки и десетки хора, имали шанса да общуват с нея. Внимавах, когато пишех книгите си, да предам точно предадените от нея думи, като цитирам хората, пред които ги е изрекла, казва авторката на книги за Ванга Жени Костадинова. - Търсех Истината, идваща чрез нея от по-високи измерения на живота, от по-високи от нашите, човешки камбанарии... Резултатът го знаете: поредица от книги. Има обаче една съвсем мъничка „Ванга – пророчества и мъдрост”. В нея, без никакви интерпретации и коментари, събрах доколкото бе възможно пророчествата на Ванга – така, както си ги спомнят хората, разказали ги на мен. И често отварям точно тази малка книжка, за да си припомням думите й. За да се „оглеждам” в огледалото на бъдещето – да видя вървим ли към предреченото от Озарената жена или напротив, чертаем друг път, избираме друго бъдеще - за нас и идващите след нас. И понеже сега пак сме на един кръстопът, предлагам ви да си спомним казаното от нея – ЗА БЪЛГАРИЯ. Тълкуването - нека всеки сам направи.





Из книгата „ВАНГА – ПРОРОЧЕСТВА и МЪДРОСТ” (2012, „Озарение”)

Ванга - За България...

„Не ден, не два, а вече 53 години душата ми няма покой. Но ще ви кажа: злото се побеждава само с добро. Бъдете разумни и не вярвайте на безумните приказки! Живеем в трудни времена. Хората се разделят... Да се обединим и за добро да се спасим.” (Пред журналисти, Рупите, 1993)

„Няма лошо за България, няма барут, няма кръв. Война в България няма да има, а тази в Босна няма да се разшири.” (БНР, „Хоризонт”, април, 1992)





„Народът ни преживява тежки дни, но не губете надежда – ще дойде хубавото, когато всички ние участваме в доброто. То зависи от нас, но най-много от финансистите. Министърът на финансите е най-важен за управията на един народ.” (Пред проф. Димитър Филипов, 1993)

„Мътна вода тече, мръсотии носи... Честни хора сега в политиката няма. И чист човек да си, ще те омърсят. А България ще се оправи, ако турят начело един добър водач, който да е честен! (Пред проф. Д. Филипов, 1994)

„Ти ке си! Ще спечелиш изборите! Ще станеш президент. Но няма да оправиш България.” (Към кандидата за президент Петър Стоянов, май 1996, присъствал е учителя Владо Дайреджиев)





„Политиката не е за млади хора – те нямат опит, зелени са. В политиката са нужни зрели хора, научени – над 50-годишни. (Пред проф. Димитър Филипов, 1994)

„В политиката не бива да има мъст! Да не се връщаме към старата ръжда, да сложим край на всичко минало. Не търсете виновни, гледайте напред, милейте за народа си. У Мойсея е казано: „Око за око - зъб за зъб”. Но Христос казва: „Който вади нож, от нож умира.”

„Сини, червени, зелени – ако се обединят, страната ще се оправи! „ В разговор със Симеон Смилков, 1994

„Ще се намери добър политик, той ще изведе България.” (Многократно пред близки хора)





„Ще дойде мъж със здрава ръка. Българин, около 50-60 годишен. Той сега само работи и мълчи. Но ще каже: “Стига сме играли на демокрация, време е вече да има ред.” (В разговор с проф. Димитър Филипов, 1995

„Политиката е уруспия – днеска е така, утре е така... Жени в политиката да не се бъркат!” (Пред сп. „Европа 2000”, бр. 3, 1995)

„Жените са призвани от Бога деца да раждат, семейството да въртят. Да оставят политиката на мъжете, а те - децата да възпитават, на добро да ги учат, на състрадание и вяра. Първо майката възпитава, но и в училище е важно на какво ги учат...” (Пред журналистката Богомила Косатева, 1994)

„Защо искате да дойде Симеон? Да му викате и на него “оставка”? Престанете да се карате, пред народа се карате! Всичките сте болни за власт. А после? Кой страда? Този народ не го заслужава.” (В разговор с Мариана Конова, лятото на 1993 )

„Царят няма да дойде при мене. Не иска да чуе това, което ще му кажа. Той ще се върне, ще вземе властта, ще си уреди имотите и ще си замине. Нищо няма да направи за народа. (Пред Гълъб Зегвелиев, май, 1996)





„Русия ни е помагала и в бъдеще ще ни помага. На нея можем да разчитаме. Не разваляйте отношенията с Русия! (Пред писателя Любен Георгиев, началото на 90-те.)

„Този държавник, който стопли отношенията с Русия, той ще изведе България. (В разговор с Янка Такева, началото на 90-те

„Защо позволявате на децата си да напускат България? Тя им е майка, тя им е баща. Хубава, лоша, всичко е тя. От Бога им е дадена. Какво си мислят, че ще намерят навън. Ще ходят, ще ходят и пак тука ще се върнат. От това България само губи.”В разговор с доц. Стою Стоев, началото на 90-те)

„Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на Америка за пари!” В разговор с Анна Караангелова

„България ще се оправи, защото са много работливи българите. Пред Нешка Робева

„Нужен е един Бог, един владетел и единен български народ. На хората трябва да им се върне вярата. На безверника трудно можеш да му помогнеш.” (Пред ВеселаЦицелкова, художничка)

„Това правителство, което въведе час по религия, то ще има шанс да управлява дълго. Иначе ще ги сменяме като носни кърпи.” В разговор с Янка Такева, началото на 90-те

„Българите не вярват в Бога и в единението, затова се мъчат и страдат. (В разговор с Нешка Робева)

„Ние сме християни! Не го забравяйте! Учете децата от малки на християнските ценности, ако искате да ги предпазите от сектите. В разговор с Бойка Цветкова

„Вярата е в основата на личния успех, на успеха на семейството, на успеха на държавата. За да я има България, станете сплотени! Само вярата може да ви обедини. (В разговор с прокурора Иван Татарчев

„Кой ще помогне на България? Само Господ! Да почнат да разделят земята, да върнат на хората нивите. Къде са тракторите, къде са? С какво ще орат хората? Политиците продадоха България! Трябва да има трактори, вършачки, сеячки... И да не разсипват дружбите. Трябва да се направят кооперации. Хорта да садят, да копаят, да продават – ще има пазар, ще бъде добре.” (Пред сп. „Европа 2000”, бр. 3, 1995)





„България не е бедна! Тя е древна и има учен народ. Уважавайте другите народи и техните култури, но се гордейте, че сте българи. Най-важно е националното единение и самочувствието на хората. Политиците трябва да знаят това и да съхраняват националното чувство. В разговор с Анна Караангелова

„Не забравяйте, че сте българи! Гордейте се със своето минало и правете така, че наследниците ви да се гордеят с вас. Народ, който сам не се уважава и другите не го уважават. В разговор с Анна Караангелова

„Да си тачите комшиите. Да ги почитате, защото като закъсате, няма да ви помогне роднината от далеч, ами комшията. (Пред Мариана Конова)

„Българите са сред духовните водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат... Българите са силни и ще оцелеят при каквито и обстоятелства да ги поставят... Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бял град.” В разговор с Анна Караангелова

„Българското писмо е едно от най-старите на земята... Ееех, колко древна е България! Много е дала на света, но и светът ще й даде...” В разговор с Анна Караангелова

„Македония е българска земя. Тя не е държава, а част от българската територия. Истината ще излезе, бъдете спокойни. (Пред проф. Димитър Филипов и пред Иван Татарчев)

„Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне... България ще бъде благоденстваща страна! В разговор с Бойка Цветкова





„България е благословена страна! Не случайно Силите ме изпратиха тук. (В разговор с Катя Чапкънова)

„Деца, в България ще стане добре... Ще се живее добре!” В разговор с писателя Рангел Игнатов

„ Сега... като си отида... Вземете мерки да не се карате... Да не си завиждате. .. Да не се шпионствувате... Живейте в мир. Не се делете! И се обичайте! Всички сте мои деца.” (7 август, пред камерата на Тома Томов)


Четете още:

🔴 Обявили Бисер Киров за умрял още преди 35 години

🔴 Враца живее с мистерията за Вестителя на свободата

🔴 Разходки в миналото - Констанцалиевата къща в Арбанаси





Източник: epicenter





Коментари

горе