Балкански фест събира любители на ракията



Балканският фестивал на ракията и високоалкохолните напитки за четвърти път ще вдигне градусите в първите дни на декември. Събитието ще се проведе в зала 6 на НДК, а началото му е на 2 декември в 12 ч. Любителите на силните питиета могат да открият това, което най-добре отговаря на вкусовете им измежду 250 марки. Организаторите посочват, че по желание на посетители и изложители тази година продължителността на фестивала е увеличена с ден, а работното време ще е от 12 до 20 часа.   

Освен родни производители на събитието ще се представят и техни колеги от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и други страни от Балканите. В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират продуктите на: Винпром Пещера, Вила Ямбол, Врачанска теменуга, Ракия Тиквеш от Македония, СИС Индустрис, Винпром Карнобат, ВИ Мараш, Едоардо Миролио и др. Ще се представят също турските ракии Геслин, узо Пломари и др.

Продукти на фирмите, участнички във фестивала, ще се предлагат в специално създаден в рамките на изложението магазин на цени на производителя. Организаторите обещават и балканска скара.

Фестивалът ще има и съпътстваща програма - мастер класове, лекции и дегустации. Няма обаче да се допускат лица под 18 г. Еднодневният билет за ракиения фестивал е 15 лв.

На миналогодишното издание на Балкански фестивал на ракията, в който участваха над 30 фирми, бе посетен от над 5000 души.


Четете още:

🔴 Таксиметров шофьор от Русе спря обир на старица

🔴 Кубрат Пулев: Искам да стана световен шампион в България

🔴 Живописните проходи на България





Източник: Марица





Коментари

горе