Учените разкриха най-подходящата възраст да родите



Отглеждането на дете е скъпо и невероятно пътешествие, което може да ви донесе както щастие и радост, така и препятствия и тревоги, независимо на каква възраст сте. Така че съществува ли нещо като "правилното време" да станете майка? Ново проучване е открило, че забременяването след 35-тата година си има своите страхотни положителни страни.

Средната възраст, на която жените забременяват за първи път продължава да се увеличава. И не става въпрос просто за някаква модна тенденция. Жените се чувстват много по-сигурни и решителни след 30-тата и 40-тата си година, защото е много по-вероятно тогава да се чувстват сигурни за връзката и кариерата си.

Исторически погледнато, бременността след 35-тата година се води за рискована. Въпреки това учените откриват все повече плюсове, свързани с късната бременност.

Наскоро бе доказано, че раждането на дете след 35-тата година увеличава продължителността на живота.

Днес ново проучване, извършено от Университета в Южна Калифорния, разкри, че износването на дете след 35-тата година подобрява умствените възможности на майката.

Как са стигнали до това заключение?

Учените извършили няколко теста на 830 жени, които вече са навлезли в критическата възраст. Те проверили способността за планиране, визуалните възприятия, вербалната памет, концентрацията и вниманието на участничките в проучването. Изследователите открили, че жените, които са родили след 24-тата си година, се справяли по-добре с тестовете за умствена острота, решаването на задачи и вербалните умения сравнено с онези, които са станали майки между 15-тата и 24-тата си година. Жените, които родили последното си дете след 35-тата си година имали по-добра вербална памет и познавателна способност.

Коя е причината за по-голямата острота на техния ум?

Свързано е с хормоните – и по-специално с естрогена и прогестерона – които по време на бременност учените откриха, че оказват положително влияние върху мозъчната химия и функции, особено ако последната бременност се е случила в по-късна възраст.

Решението кога да родите първото си бебе никога не е било просто, а бременността във всяка една възраст си има своите преимущества и недостатъци. Важното е първо да се консултирате с лекар, за да направите бременността си колкото се може по-здравословна.


Четете още:

🔴 Роко, Шаниела и Ривалдо... бебетата, проплакали в Монтанско

🔴 10 г. в ЕС – и една вафла! На второ място в света по смъртност и все повече харесваме ЕС – това го можем само ние!

🔴 Holiday Heroes достави 5970 празнични пакета





Източник: Фрамар





Коментари

горе