Спешни съвети от дерматолозите, заради студа-Трябва да вземем правили мерки, преди да излезем!



Преди да се излезе на студа, задължително оголените части - лице и ръце, да се мажат с хидратиращ крем. Това посъветва дерматологът доц.

д-р Развигор Дърленски в сутрешния блок на Нова тв. „Симптомите на измръзване са различни. Реакцията към ниската температура напомня таци при изгаряне на кожата.

Развива се в няколко фази – в началото има свиване на кръвоносните съдове, което води до избледняване на кожата. След това се получава отток, зачервяване и подуване.

При по-тежките случаи могат да се образуват мехури и некрози на кожата”, обясни той. Именно затова съветът на дерматолозите е кожата да не се излага незащитена на околната среда през зимата, а именно да се използват различни подхранващи кремове. Това намалява вредното действие на студения и сух климат върху кожата. Най-добре е това да се прави преди всяко излизане навън. „В реакциите на кожата спрямо ниските температури има много митове.

Често при нас идват хора и казват, че имат студова алергия. Екземите на ръцете се дължат не на студа, а на сухия континентален климат, който имаме в България”, поясни още доц. Дърленски. „Българите обичат да третират измръзналите зони на кожата с алкохол. Той обаче води до допълнително разширяване на кръвоносните съдове и задълбочава измръзването. Нужно е постепенно затопляне”, посъветва дерматологът.


Четете още:

🔴 МАРИНОВАНИ МОРКОВИ С МЕД И СОК ОТ ЛАЙМ

🔴 БЕЗОПАСНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ СИМПТОМИ НА ПРОСТУДА И ГРИП ПРИ ДЕТЕТО

🔴 Учените разкриха най-подходящата възраст да родите





Източник: За Жената





Коментари

горе