Какъв човек сте според теста на 9-те личности?



Enneagram е система за класифициране на вашата личност. Тестът е широко използван в психологията и бизнеса, тъй като много професионалисти го смятат за полезен инструмент за личностно развитие.

Какво трябва да направите?

1. Изберете една от възможностите (А, В или C) от Група 1 и един от възможните отговори (1, 2 или 3) от Група 2 – онези, които най-добре отразяват отношението и поведението ви.

2. Трябва да сте напълно съгласни с идеята или "философията" на избраните от вас абзаци. Не се опитвайте да ги анализирате в дълбочина, доверете се на интуицията си.

3. Открийте описанието на вашата личност според избраните от вас абзаци. Например, ако сте избрали отговор В от Група 1 и абзац 3 от Група 2, трябва да видите какво се крие за вас в отговор В3.

Група 1

А. Вие сте много уверени и независими. Мислите си, че животът ще върви добре, ако сте подготвени за всичко. Поставяте си цели, понякога правите компромиси, но никога не сядате просто да чакате какво ще ви се случи. Вие карате нещата да се случват. Искате да постигнете нещо голямо в живота си, нещо, което ще се запомни. По-голяма част от времето си знаете точно какво искате и се борите за него. Работите упорито и сте непоклатим играч.

В. Вие сте тих човек и сте свикнали да сте сами. Не привличате твърде много внимание към себе си и се опитвате да не се изтъквате пред другите. Чувствате се неудобно в светлината на прожекторите. Много биха казали, че сте мечтател, защото често се обръщате към въображението си за помощ.

С. Вие сте решителни и много отговорни. Чувствате се ужасно, ако нещо ви възпрепятства да спазите думата си или да направите каквото се очаква от вас. Искате другите да знаят, че винаги сте насреща, когато имат нужда и, че правите онова, което смятате, че е добре за тях. Можете да правите големи жертви за благото на другите, независимо дали те го знаят или не. Обикновено не се грижите добре за себе си и си позволявате почивка едва когато работата е свършена.

Група 2

1. Вие винаги сте оптимисти и вярвате, че каквото и да се случи, се случва за добро. Често сте ентусиазирани и винаги можете да откриете нещо забавно, което да правите заедно с другите. Обичате да сте сред хора и да помагате на другите ви прави много щастливи. Дори, когато се чувствате зле, се опитвате да не го показвате на никого. Въпреки това, запазването на оптимизма ви означава, че понякога игнорирате собствените си проблеми.

2. Имате силно развито вътрешно усещане за нещата около вас. Хората могат лесно да разберат, когато нещо ви притеснява. Обикновено сте резервирани, но сте по-чувствителни отколкото показвате пред останалите. Искате да знаете на кого можете да разчитате – когато сте разстроени за нещо искате някой да е плътно до вас. Не обичате да ви казват какво да правите и винаги искате сами да взимате собствените си решения.

3. Обикновено сте много логични и се контролирате, изпитвате неудобство, когато става въпрос за чувства. Вие сте самостоятелен перфекционист и предпочитате да работите сами. Когато се занимавате с лични проблеми, вие се опитвате да не влагате чувства в тях. Хората казват, че сте студени, но вие просто не искате емоциите ви да ви разсейват. Дори когато другите ви дразнят по някакъв начин, вие се опитвате да дадете най-доброто от себе си и да не показвате чувствата си.


Четете още:

🔴 Сините сливи заздравяват костите на жени в менопауза

🔴 Лепа Брена тайно при Ванга

🔴 ИЗВЪНРЕДНО! МОН обяви 5 и 6 януари за неучебни дни в цялата странa





Източник: Фрамар





Коментари

горе