Дафинов лист за изхвърлянето на излишъка от соли в организма



За болки в ставите няма нищо по-добро от дафинов лист, става ясно от хилядолетния опит на нашите прародители.

Дафиновият лист принадлежи на семейство Лаврови и може да използва в прясно и сушено състояние. За овкусяването на вкусните гозби, които приготвяме използваме супената подправка, която е силно разпространена в страната ни.

Ползите от подправката дафинов лист, обаче в никакъв случай не спират до тук. Това растение има уникални лечебни сили, които могат да се използват за лечение на многобройни заболявания.

В листата на растението се наблюдава изобилие от минерали, като цинк, манган, натрий, калций, желязо, калий, магнезий и фосфор.

Подправката има мощната сила да подобрява храносмилането и да пази черния дроб от заболявания.

Специалистите смятат, че листата на растението могат да бъдат отровни, но това все още не е доказано. Приемани в големи дози те могат да предизвикат гадене и повръщане, така че спазвайте стриктно препоръчителните дози на лечебните отвари и смеси с дафинов лист.

Днес ще ви представим една рецепта с дафинов лист, която ще ви помогне да изхвърлите излишните соли от организма. Натрупалите се соли често са причина за болките в ставите. Ако нямате здравословни проблеми, но чувствате „тъпа“ болка в тях, най-вероятно се нуждаете точно от тази отвара с дафинов лист за пречистване.

Лечебната отвара с дафинов лист за изхвърляне на солите и спиране на болките в ставите се прави по следната рецепта – използват се 10 грама от изсушената подправка, които се заливат с 2 чаени чаши вода.

Отварата се вари в продължение на 15 минутки. Докато е още топла се пресипва в термос, без да бъде прецеждана. Към нея се добавя гореща вода, за да достигне 500 милилитра. Термосът се затваря и отварата кисне 2 часа в него. Следва прецеждането и. Изпива се в рамките на деня, но на малки глътки.

Отварата се приема 3 поредни дни, после се почива 7 дена и после отново се пие отвара 3 дни. След тези 13 дена болките ще бъдат облекчени максимално, защото лечебната отвара от дафинов лист ще спомогне на организма да изхвърли натрупаните в него излишни соли.

Препоръчваме по време на приема на тази отвара да не се консумира мляко и месо.


Четете още:

🔴 Цветя, които се сеят/садят сега

🔴 Топ 10 на прекрасни села, които са само на час-два път от Пловдив

🔴 ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА





Източник: bilka





Коментари

горе