ОБЛЕКЧЕТЕ СЪРЦЕБИЕНЕТО ЗА ПО-МАЛКО ОТ МИНУТА



Сърцебиенето е често срещан проблем, както при жените, така и при мъжете. Обикновено това състояние бива причинявано от стрес и напрежение, но в някои случаи то може да се появи почти без никаква конкретна причина. Предлагаме ви 2 достъпни метода, чрез които да забавите сърдечната честота за по-малко от минута. Да видим кои са те.

  • Методът на дълбокото дишане

Поемете дълбоко въздух, колкото се може повече, след което издишайте бързо. Повторете упражнението още няколко пъти, докато усетите как сърцебиенето намалява. Само по себе си вдишването не е в състояние да успокои сърцето, но е способно да забави неговата натовареност.

  • Методът на студената вода

Напълнете съд със студена вода. При необходимост може да добавите няколко кубчета лед. Вдишайте дълбоко, след което потопете лицето си във водата. Задръжте така възможно най-дълго време. Може би този метод ще ви се стори малко странен, но за него се говори, че наистина действа. Той помага за стимулирането на блуждаещия нерв, който влияе върху сърдечната честота. При потапяне на лицето в студена вода, тялото мигновено изпраща сигнал за забавяне на метаболизма (гмуркателен рефлекс), който от своя страна допринася за намаляване на сърдечната честота.

Забележка:
В случай че сърцебиенето продължава повече от 20 минути или е съпроводено от симптоми като замайване, болка и други, е нужно да потърсите лекарска помощ.

Още по темата:


Четете още:

🔴 СРЕБЪРНА ВОДА - ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА И ПРИЛОЖЕНИЕ

🔴 Палачинкова торта с лапад и сирене

🔴 Стопирайте главоболието и намалете високото кръвно налягане със солен разтвор за 20 минути





Източник: Фрамар





Коментари

горе