ДАМИТЕ С ПО-ГОЛЕМИ ДУПЕТА СА ПО-ЗДРАВИ И ПО-УМНИ



Дамите с по-големи дупета от средностатистическите са по-интелигентни и доста по-резистентни към различни заболявания, информираха учени от Университета в Оксфорд.

Жените с по-големи задни части имат по-ниски нива на холестерол и са по-склонни да произвеждат хормони, които обработват захарта, по данни на ABC News.

Ново изследване показва, че дамите с по-голям ханш е по-малко вероятно да страдат от сърдечни проблеми или диабет. Наличието на заоблените задни части предпоставя излишъка на омега-3 мастни киселини, които доказано катализират развитието на мозъка.

Това са резултати от проучване на над 16 000 дами, съобщава "Eyeonthenut".

Според последните изследвания, дори децата, родени от майки с едри бедра, са интелектуално по-развити от децата, родени от по-слаби дами.

"Жените с повече мазнини по задните си части имат по-ниски нива на захар и холестерол", обяснява професор Константинос Манолопулос, ръководител на екипа от Университета в Оксфорд.

Наличието на по-голямо дупе благоприятства нивата на лептин в женското тяло. Това е хормонът, който регулира теглото и динопектина и има противовъзпалително действие, анти диабетни и съдово защитни функции.
Мастната тъкан на седалището прихваща и отвежда вредните мазни частици и по този начин предотвратява сърдечно-съдови заболявания.

Съществуват и други подобни изследвания от университетите в Калифорния и Питсбърг, в които е установено, че жените с по-големи ханшове и бедра, а малки талии има голяма вероятност да живеят по-дълго.


Четете още:

🔴 Защо ни трепери понякога клепачът?

🔴 Дневен хороскоп за 12 февруари

🔴 Григор експрес прегази грузинец и е на финал в София (видео)





Източник: Фрамар





Коментари

горе