Пречистете въздуха в жилището си чрез 5 стайни растения



Понякога ни се налага да използваме допълнителни уреди, за да запазим полезен микроклимата вкъщи. Вместо да купуваме скъпи ароматизатори и абсорбатори, може да отглеждаме някои полезни стайни растения, които да ги заменят. Те са непретенциозни и не изискват специални условия или много умения. Но ползите от тези цветя у дома са забележими!

  • Кактус - защитава всички членове на семейството от електромагнитната радиация, която идва от монитора на компютъра. Кактусите насищат въздуха с полезни отрицателни йони и създават благоприятен микроклимат в помещението. Колкото по-дълги са игличките им, толкова по-добре защитават от облъчването.

  • Циперус - поради отоплителните уреди въздухът в жилището става много сух. Циперусът има способността да го овлажнява и пречиства. Най-добре е да сложите растението в кофа с вода и да го поставете в детската стая. Ако живеете в панелен блок, може да сложите саксиите във всяка стая.

  • Хлорофитум - идеален за кухнята, особено в студения сезон, когато няма възможност помещението да се проветрява след готвене. Хлорофитумът може да стои и в други стаи, защото неутрализира токсичните вещества, отделяни от PVC дограма, балатум, талашитени плоскости и ламиниран паркет. Растението бързо пречиства въздуха от бактерии.

  • Мушкато - перфектно почиства, дезинфекцира въздуха и го озонира. Освен това, ароматът му освобождава човека от главоболие, убива микробите и помага за подобряване на настроението.

  • Лимон - има успокояващ ефект и антибактериални свойства. Той ще изпълни стаята с прекрасен аромат и чист въздух. За тази цел са подходящи и останалите цитрусови плодни дръвчета - грейпфрут, мандарина, портокал.

Още по темата:


Четете още:

🔴 ДАМИТЕ С ПО-ГОЛЕМИ ДУПЕТА СА ПО-ЗДРАВИ И ПО-УМНИ

🔴 Защо ни трепери понякога клепачът?

🔴 Дневен хороскоп за 12 февруари





Източник: Фрамар





Коментари

горе