Ски спускане със знамена и носии за 3 март




Тази година Националният празник на България ще бъде почетен по един по-различен, но също толкова български начин – с голямо патриотично спускане от кулата Снежанка на Пампорово с трибагреници и народни носии.

„По случай 139-годишнината от подписването на Санстефанския мирен договор нека се спуснем задружно и да покажем красотата на националния флаг, който ще изгрее върху белия сняг“, призовават организаторите от „Вила Комета“.

Голямото спускане с трибагреници ще започне на 3 март (петък) в 11:40 ч. от върха по ски писта №6. Мястото за събиране е Плаца на Студенец, където точно в 12:00 ч. ще зазвучи химна на Република България, след което фолклорни ритми под съпровода на гайди ще подканят посетителите да се хванат на българско хоро.

Организаторите насърчават всеки да облече българска народна носия и така да се постави началото на една нова традиция за този ден. „Нека покажем, че българският дух е жив, че сме задружни и можем да се забавляваме заедно и по атрактивен начин“, заявяват те.

Ако тази година събитието е успешно, догодина за 140-годишнината от Освобождението на България, ще кандидатства за Рекордите на Гинес за най-голямо пускане със знамена.


Четете още:

🔴 Бачковски тутманик

🔴 "К`во не чу" - най-слушаната песен за 2016 година (Видео)

🔴 Звездите, които пребориха рака  





Източник: Кмета





Коментари

горе