Време е за Житната диета на Дънов-Ето как се приготвя ангелска супа!



Точно сега е най-подходящият сезон за пречистване на душата и тялото.

“ Житното зрънце е символ на човешката душевност. То представлява велик процес в развитието на природата.

Ако можехте да разтворите листата на житното зрънце, да проследите неговата история, щяхте да разберете изцяло историята на човешката душа. Така, както житното зърно пада в земята и умира, както то пониква, израства и дава семе, същото се случва и с човешката душа.”- Петър Дънов

Кога е най-подходящо да се започне житната диета на Дънов

Периодът след празниците е особено подходящ за изчистване от  натрупаните през зимата токсини , за да можем да посрещнем свежата пролет, здрави. Всяка година, най-подходящ за начало на  житната диета на Петър Дънов  е месец февруари. Необходимо е да пием много вода- около литър и половина топла и преварена, само трапезна вода, тази е от чешмата не е за предпочитане.

Каква пшеница е необходимо да използваме за диетата

Първоначално, нужно е да знаем, че пшеницата, която си купуваме трябва да е Био продукт, тъй като има голяма възможност да купим некачествен ГМО продукт. Преди да започнем е добре да се консултираме със специалист. Режимът в въобще не е подходящ за хора с нетърпимост към глутен.

Колко време се изпълнява житната диета

Диетата протича в рамките на десет дни. От вечерта измиваме 100 грама жито, което заливаме с гореща вода и оставаме в термос, когато на сутринта, можем да изпием житната вода с малко лимон и мед преди закуска. Пием водата много бавно, защото е питателна и се приема като лечебен способ за успокояване на нервната система. Житото може да преварим за една минута, но не е необходимо да е преварено в никакъв случай.

Какво включва житната диета на Дънов

Дневният прием включва: 100 грама жито, 3 ябълки, 9 ореха и 3 лъжици мед

Това е режимът за девет дни, а на десетия се прави „ ангелска супа ”, която се приготвя от 1/2 л. вода, 3 картофа, лук, праз, няколко стръка магданоз, малко черен пипер и сол. Това е храната за целия ден. Предстои захранване с плодове и зеленчуци.

Кои хора могат да спазват житната диета

Този пост е необикновен, но е само за хора, които се чувстват здрави и бодри, защото режимът е с цел пречистване на духа и тялото. Приключили диетата, можем да посрещнем пролетта чисти и освободени.


Четете още:

🔴 Ето каква роля играе номерът на апартамента Ви във Вашия живот: 3-Решителност и действие! Този апартамент не е за мързеливи хора

🔴 Краката издават най-съкровените мисли-Научавам всичко с един поглед! Ето хората, които крият златно сърце зад маската си!

🔴 3-те зодии, които ще преживеят криза във връзката си през март





Източник: За Жената





Коментари

горе