Отстранете камъните в жлъчката с 4 лесни и ефективни рецепти



Жлъчният мехур представлява малка торбичка с крушовидна форма, разположена зад черния дроб. Когато мазните храни достигнат до червата, те изпращат сигнал за получаване на количество жлъчка от жлъчния мехур и по този начин улесняват разграждането на мастните киселини. Жлъчните камъни се образуват вследствие от втвърдяване на вещества, намиращи се в жлъчката. Размерът на тези камъни може да варира от големината на песъчинка до топка за голф. Най-важното нещо, което трябва да предприемете, преди започване на лечението, е да зачестите консумацията на храна, изключваща наситени мазнини и да се консултирате с лекуващ лекар.

Природни методи, благоприятстващи елиминирането на камъните в жлъчката.

  • Чай от жълт кантарион

Старателно измийте 4-5 стръкчета жълт кантарион. Изсипете билката в отделен съд и я залейте с вряла вода. Поставете капак на съда и оставете напитката да изстива за 5 минути, след което я прецедете и консумирайте. Повтаряйте процедурата 2 пъти дневно до облекчаване на състоянието.

  • Лимонов сок 

Извлечете сока от 4 лимона и консумирайте напитката сутрин, на гладно. Повтаряйте процедурата всеки ден в рамките на една седмица.

  • Ябълков сок

Добавете 1 супена лъжица натурален ябълков оцет към чаша прясно изцеден ябълков сок и консумирайте напитката всеки ден. Ябълковата киселина помага за омекотяване на камъните, възпирайки производството на холестерол в кръвта.

  • Епсомова сол

Разтворете 1 чаена лъжица епсомова сол в чаена чаша топла вода и консумирайте напитката вечер преди лягане.


Четете още:

🔴 КОПЪР (Anethum graveolens)

🔴 Някои зеленчуци са по-полезни сготвени, а не сурови

🔴 Остаряваме по-бързо заради недостиг на витамин С





Източник: Фрамар





Коментари

горе