14 вида храни, които не трябва да съхранявате в хладилник



Има редица продукти, които могат да загубят своята хранителна стойност, вкус и текстура доста бързо при ниски температури. Представяме ви списък с 14 вида храни, които не трябва да съхранявате в хладилник.

1. Авокадо.


Когато поставите авокадото в хладилника, то бързо започва да абсорбира влага през корта и да омеква. Най-добре е да го съхранявате в купа с плодове.

2. Картофи.


Съхранението на картофи при температура под 7°С (44°F) може да ги направи неприятни на вкус. Вместо да ги държите в хладилник, ги поставете в хартиен плик и ги оставете на хладно (но не студено) място.

3. Шоколад.


При ниски температури кристалите на захарозата в шоколада излизат на повърхността, за да образуват неприятен бял цвят. В резултат на това продуктът губи своя естествен вкус.

4. Тропически плодове.


Тропическите плодове изгниват бързо и стават вредни, ако се съхраняват в хладилник. Вие може да ги увиете в няколко слоя хартия и да ги поставите на сухо и тъмно място.

5. Босилек.


Хладилникът не е най-доброто място за съхранение на босилек. Той може бързо да увехне и да абсорбира всички миризми в него. Най-добре е да го потопите в чаша с вода, като букет цветя.

6. Зелен фасул.


Съхраняването на зелен фасул в хладилника води до загубата на неговите полезни свойства. Може да замразите продукта и да го използвате през цялата година.

7. Лук.


Влагата в хладилника прави лука мек и негоден за консумация. В допълнение, прекалената влага улеснява растежа на вредните бактерии и плесени.

8. Кафе.


Никога не трябва да държите кафе в хладилник: то може да абсорбира някои от миризмите на другите храни и да загуби своя уникален вкус. Съхранявайте го на тъмно и хладно място, където може да запазите неговите най-добри качества. Въпреки това големите количества кафе могат да бъдат съхранявани във фризер.

9. Зехтин.


Препоръчително е да съхранявате зехтин при температури от +12 до +16°C (53-60 °F). Той може да промени своята консистенция, ако се остави в хладилник.

10. Мед.


Студът и влагата ускоряват кристализацията на меда. В резултат на това, той губи своите вкусови и здравословни ползи. Въпреки това, тази питателна храна може да се запази почти завинаги, ако я държите в плътно затворен буркан на стайна температура.

11. Домати.


Хладилникът не е най-доброто място за съхранение на домати, тъй като студеният въздух спира процесите на зреене. Ниските температури влияят върху вкуса и структурата на доматите и ги правят кашкави.

12. Хляб.


Някои хора смятат, че съхраняването на хляб в хладилника е най-добрият начин за запазване на неговата свежест. Всъщност, нищо не изсушава хляба и не го състарява повече от хладилника. Ако имате по-голямо количество хляб, отколкото ви е необходимо, винаги може да си направите хрупкави сухарчета от него.

13. Патладжан.


Патладжаните също са силно чувствителни към ниските температури в хладилника. Те стават меки и вдлъбнати на повърхността, затова е най-добре да ги съхранявате на стайна температура.

14. Банани.


Когато държите бананите в хладилник, те бързо почерняват и стават непривлекателни на външен вид. Ако видите банани с черни петна по повърхността в магазина, значи те са узрели: това се случва, защото не са били съхранявани правилно по време на транспортирането им. 


Четете още:

🔴 Като минах 40 и бузите ми и врата започнаха да увисват, мислих да слагам ботокс, но лекарката ми препоръча тези домашни рецепти

🔴 Диетата на Катя от Ритон, с която се стопи до неузнаваемост - минус 7 килограма от раз. Вижте какво включва?

🔴 Надминах себе си просто с това ястие, всички гости ми искаха рецептата, а свекърва ми за първи път призна, че съм добра в кухнята





Източник: Фрамар





Коментари

горе