Кондуктори продават билети в автобусите до летище "София"



Пролемът с продажбата на билети на летище "София" е временно решен. Центърът за градска мобилност разпореди в автобусите 84 и 184 да има кондуктори, от които пътниците са могат да закупят билети или еднодневна карта за цялата градска мрежа. Решението е в сила от две седмици, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Пътниците могат да си закупят билет от кондукторите, ако не разполагат с точна сума да направят това от водача на автобуса. По този начин е преодоляно неудобството от липсата на пунктове за продажба на превозни документи на аерогарата.

Този вариант е временен и ще действа до момента, в който бъдат уточнени административните подробности за постоянно изграждане на такива пунктове на двата терминала. В тях ще работят служители, които ползват чужд език, за да могат да отговарят на въпросите на клиентите и да ги упътват.

Столична община и ръководството на летище "София" водят преговори за разкриване на постоянни пунктове за продажба на превозни документи и на двата терминала. Там по модерен интерактивен начин ще бъдат визуализирани условията за пътуване в градския транспорт на столицата.

Едновременно с това се предвижда на подходящи места да бъдат поставени билетни автомати, които ще предлагат и удобството да се плаща с банкова карта.

В момента в салоните за пристигащи пътници на Терминал 1 и Терминал 2 информационни табла поясняват всички условия и изисквания, свързани с пътуването в градския транспорт. На автобусните спирки също има поставени табла с текстово и схематично разяснение какви са ограниченията при пътуването.

Тези, които ползват метрото също могат да се информират за въможностите и изсикванията за пътуване в града, благодарение на поставените табла с подробна информация в касовата зала на метростанция „Летище София“.

От ЦГМ допълват, че ще продължат активно да доразвиват и разширяват програмата си за удобство и информираност, адресирана към чуждите гости, с наближаването на момента, в който България ще председателства ЕС. 


Четете още:

🔴 ЖИВОТЪТ НА СЕЛО

🔴 3-те зодии, които ще открият любовта през ЮНИ

🔴 2-те зодии, които ще загубят любовта си през ЮНИ





Източник: Кмета





Коментари

горе