Слави Трифонов: Върховният административен съд узакони лъжата и оправда нарушаването на закона



"Върховният административен съд (ВАС) практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона. Днес получихме поредното доказателство, че съдът не е независим орган, а е слуга на политическата класа", това се казва в писмо от Слави Трифонов до медиите. То е по повод позиция на магистратите, че резултатите от референдума за мажоритарното гласуване не го правят задължителен.

Трифонов посочва, че ВАС, от една страна, е потвърдил присъдата на предишната инстанция, която признава, че Централната избирателна комисия (ЦИК) е опорочила крайния резултат, а от друга, не е проверил фактите докрай. Трифонов посочва, че още преди провеждането на референдума ЦИК е постановила да не се броят бюлетините без плик, а на предната инстанция ВАС е добавил към общата избирателна активност само 500 намерени бюлетини без плик, но само от 44 избирателни секции.

"На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции, за да се види реалният брой на всички неотчетени бюлетини. Защото общият брой избирателни секции е 12 340", допълва Трифонов.

Според него, след като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини при останалите 12 296, най-вероятно не са отчетени 135 256 бюлетини. "Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото, от една страна, призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга страна, не доведе разследването докрай", се подчертава в писмото.

В заключение Трифонов перифразира мисълта на Васил Левски "Времето е в нас и ние сме във времето", като смята, че 150 години по-късно нейният актуален прочит е "Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта".

"Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива - не знам. Но аз съм отвратен", завършва писмото.


Четете още:

🔴 Българи направиха зашеметяващ флашмоб на гара в Лондон /СНИМКИ+ВИДЕО/

🔴 Честити да са русокоските! Днес е Денят на блондинките

🔴 Абитуриенти се простиха с Търговската с кръшно хоро /СНИМКИ/





Източник: Дневник





Коментари

горе