Григор отвя Робредо и продължава напред в Париж



Григор Димитров победи петкратния четвъртфиналист Томи Робредо (Испания) с 6:3, 6:4, 7:5 във втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставеният под номер 11 в основната схема Димитров се класира за втори път в кариерата си за третия кръг на "Ролан Гарос", където ще срещне победителя от срещата между Пабло Кареньо-Буста (Испания) и Таро Даниел (Япония).

За Димитров успехът над Робредо бе втори в петте мача помежду им, като той дойде сравнително лесно.

В първия сет българинът реализира пробив в четвъртия гейм, с който поведе с 3:1 и след 38 минути игра взе първата част. Вторият сет бе доста сходен с първия, като Димитров отново играеше спокойно, не допускаше ненужни грешки и след пробив в петия гейм за 3:2 си осигури аванс от два сета.

Третата част бе най-равностойна, като до 5:5 и двамата тенисисти взимаха безпроблемно подаванията си. При резултат 30:30 в 11-ия гейм обаче Робредо остави една топка, мислейки, че тя ще излезе в аут, но за негово нещастие тя кацна вътре в полето му. При следващото разиграване испанецът изпрати форхенда си в аут и Димитров поведе с 6:5 гейма. В следващия гейм българинът получи бързо две мачточки и реализира още първата за крайното 7:5 в третия сет.

С класирането си за третия кръг на турнира Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 118 хиляди евро от наградния фонд.

Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка Пабло Кареньо Буста и Тао Даниел.


Четете още:

🔴 Кунева се уреди с 4 бона пенсия

🔴 За някои зодии през юни се очертава печалба от лотарията! Вижте...

🔴 За Първи юни и други празници





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе