Аспираторът ви ще блести от чистота с това достъпно средство!



Едно от най-проблемните места в кухнята винаги е било и остава аспираторът. Мазнината, която той събира, е почти невъзможно да се отстрани чрез обикновените препарати и почистващите средства, и всичко това, защото, когато става дума за почистване, винаги забравяме достъпното средство, използвано от нашите баби – содата за хляб.

Подготвили сме ви един трик, който ще ви спести мъките. Сега вече аспираторът ви ще блести от чистота!

Как да измиете аспиратора?

Съставки:

Гореща вода

Сода за хляб

Приготвяне:

Сложете водата да ври в голяма тенджера. След това започнете да сипвате по една чаена лъжичка от около половин чаша сода за хляб. След това пуснете филтрите на аспиратора във врящата вода. Мазнината ще падне до броени минути.

След това измийте филтрите с чешмяна вода. Ако мазнините остават, може да се наложи да повторите процедурата със содата.

Ако мазнината е толкова наслоена, че този разтвор не успява да я отстрани, поставете филтрите в гореща вода с амоняк (1/2 чаша амоняк в 3,5 литра вода). Но не забравяйте да отворите прозорците и да запушете с нещо носа си.

Идеално чистият аспиратор не е мит! Знаейки този прост, но много ефективен метод за почистване, вие ще бъдете в състояние да имате чиста кухня за много по-малко време от обичайното!

Кажете на приятелите си за този малък трик!


Четете още:

🔴 Отпушване на мивката с бърз и ефективен бабешки трик!

🔴 Само с 1 лъжичка дневно от тази подправка може да свалите 28 кг за една година

🔴 Изяжте толкова лъжици, на колкото сте години: Метод за детоксикация, който прави чудеса за тялото





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе