Бира "Петър Стойчев" е хит на пазара в Канада



Бира в Канада с името „Стойчев“ се продава от това лято във френската част на Канада. На етикета на бирата се мъдри и образа на световноизвестният плувец от Смолян, пише smolynpress.net. „Пуснаха я в производство от това лято. Обадиха ми се от бирена компания с молба моето име и лик да бъдат на етикета. Не съм пил от нея. Не съм привърженик на бирата“, каза Петър Стойчев. Бирата е с 4.6 градуса. Тя се продава в района на Квебек и в Монреал, където живеят повече хора отколкото е населението на България.  Бутилката струва 4.9 канадски долара.

Световният и европейски шампион в открити води е една от най- почитаните звезди на спорта в Канада, тъй като има обощо 22 победи в канадските състезания – маратоните Робервал и Магок.

Затова получил и прозвището „Краля на езерото“. Родопчанинът се разбрал с пивоварната, че ще си даде името за етикета ако част от продажбите отиват за подпомагане на състезанията

Образът на Стойчев е използван преди години и в Аржентина като рекламно лице в ресторанти в Макдоналдс покрай стартовете на Световната купа.

Image titleснимка:BGswim.bg


Четете още:

🔴 Обърник за родопски юначета

🔴 Потресаваща изповед на една ученичка! Бедна съм, съученици ме тормозят, защото нямам скъп телефон и хубави дрехи..

🔴 Гнила ябълка в нашия двор





Източник: Родопчани





Коментари

горе