Комунистите в България подкрепиха подпалването на крана



От Съюза на комунистите в България подкрепиха подпалването на крана пред НДК, който беше подготвен за демонтиране на паметника "1300 години България” в София. Те обявиха и че приемат и оценяват извършеното от неизвестни граждани на 9 юли за "ярка акция срещу експлоататорската капиталистическа система”.

"Като председател на Съюза на комунистите в България се обявявам срещу "преследването на вещици" и оценявам младежкия ентусиазъм, непримиримост и революционен дух, довели до палежа над частно-капиталистическия кран, подготвен за премахване на паметника пред НДК". Така започва декларацията на Павел Иванов, предедател на СКБ.

Иванов, като представител на българската работническа класа и като убеден комунист заявява подкрепата си към всички акции, насочени срещу експлоататорската капиталистическа пазарна власт в България и по света.

Съюзът на комунистите в България се разграничава от позицията на БСП и лидеря й Корнелия Нинова. Вчера от "Позитано" осъдиха вандалската акция. Според Павел Иванов обаче тя призовала капиталистическата власт към разправа с българските граждани.

"Всяко изкривяване на истината за опитите на властта и обслужващите я "парадни" "интелектуалци", които целят подмяна и пренаписване на историята на България от нейния социалистически период, ще бъдат заклеймявани и разобличавани от българските патриоти, последователи на социализма и комунизма”, пише Иванов.

Според него в момента у нас управлявал фашизмът под маската на капиталистическата "демокрация”, която ни принуждава да бъдем членове на ЕС и НАТО, да отделяме от мизерните си доходи, за да плащаме за агресивната им военна политика срещу други суверенни държави.

"Тези факти изискват от нас решително поведение и подкрепа за антикапиталистическата Съпротива”, допълва Павел Иванов, който цитира Георги Димитров, че "ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук”.


Четете още:

🔴 Ветовската мафия с щабквартира в Румъния

🔴 Орфически мистерии събират гости от цялата страна в Триград

🔴 Наша булка фантом завлече доверчив чужденец с над 30 бона





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе