ВЕЛИКОЛЕПНО! Величественият Несебър, заснет от въздуха! Уникално! (ВИДЕО)



Несебър е едно от най-красивите кътчета на България. Градът е разположен в Югоизточна България и се намира в област Бургас. Той е един от най-древните градове в Европа, възникнал преди повече от 3200 години.

Полустровът на Несебър – древният град Месамбрия Понтика, наречен през късното средновековие Месамбрия и по-късно Несебър, е населен преди хилядолетия, в края на бронзовата ера. Старите траки го наричат „Мелсамбрия“, което означава „град на Мелса“, легендарният основател на селището. Месамбрия има две удобни пристанища – южно и северно, където и до днес се намират множество останки от древни плавателни съдове.

В края на 6 век пр. н. е. пристигат първите елински заселници – по произход дорийци. Градът постепенно се разраства, построени са храмове, училище и театър, и постепенно се обгражда с масивна крепостна стена, оформят се жилищните квартали, строят се храмове и гимназион. В града се развиват редица занаяти – основно обработка на метал.

Вижте това уникално видео на Несебър, заснето от въздуха с помощта на летящ дрон. Уверяваме ви, че наистина си заслужава!


Четете още:

🔴 153 години от рождението на Учителя Дънов

🔴 Край на разширените вени! Изпробвайте този метод!

🔴 7 неща, които не трябва да правите, когато сте в Гърция!





Източник: Gotino





Коментари

горе