Гранитно изображение на Св. Иван Рилски на Мусала



"Розова Зора-Тракия" и група интелектуалци са решили да поставят гранитно изображение на покровителя и защитника на България и Балканския полуостров свети Иван Рилски на връх Мусала. Това трябва да стане реалност докъм началото на септември, съобщава desant.net.

Тази идея е намерила подкрепа в лицето на областния управител на София Област - Илиян Тодоров, организатори и участници от фолклорния фестивал „Магията на Рила планина", Георги Изворски и други съидейници. Инициаторите вече са събрали сумата от 240 лева за гравирането на изображението върху гранит.

Гранитната плоча с изображението на големия български светец е изработена чрез дигитално гравиране от фирма  „Боянска роза" въз основа на картина на пловдивският художник Методи Ангелов. 

„Ние вярваме, че изображението на св. Иван Рилски, поставено на най-високата точка на Балканите, ще пази и закриля страната ни и всички българи" - изтъкват организаторите.

Получените подписи в подкрепа на идеята ще бъдат приложени към молбата, отправена до областния управител на София Област Илиян Тодоров.


Четете още:

🔴 Учителят: Не подавай на всяка цена ръка на сриналия се в калта. Не знаеш защо е паднал...

🔴 Българска IT компания изпраща служителите си да работят от плажа в Коста Рика

🔴 Търновски лекари спасиха 16-годишно момче от Австрали





Източник: Кмета





Коментари

горе