Голяма радост тресе мнозина, че проф. Чорбанов е тежко болен





По-рано днес стана ясно, че проф. Андрей Чорбанов бил приет в болница с PCR-позитивен тест за COVID-19 и с двойна бронхопневмония. Пръв "новината" пусна в обращение в пост експертът Петър Велков в личния си Facebook профил.

От поста на Велков става ясно, че Андрей Чорбанов е приет в петък в болница, че "се влошава след близо седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер ковид инфекция". И че "въпреки ограниченото наличие на места, е приет в болницата".






След което се прави разбор на това лъгал ли е проф. Чорбанов, че е изкарал коронавируса, или "при него се наблюдава някаква форма на реинфекция с вируса. Така или иначе една от двете му теза е грешна, за пореден път", разсъждава Велков. След което прави заключението, че професорът "За съжаление, освен с вируса на глупостта, довел до загубата много човешки животи, вече най-вероятно и директно е отговорен за заразяването на немалко хора".

Под поста му, естествено, се нароиха коментари. Някои от които отчайващо злобни, направо нечовешки. Ето какво написа пловдивският адвокат Тодор Кръстев по този повод:






"Голяма радост тресе мнозина, че професор Чорбанов е в болница след усложнение на Ковид инфекцията, която кара. И защо злобеят? Защото имал собствено мнение относно лечението, профилактиката и ваксините, и моля, моля, имал нахалството да отстоява и защитава това свое мнение публично. Пък и млад още, професор вече, известен, българска ваксина прави, как да не го емнат.






За такива като него прошка у нас няма. Ей, проклет народ. Нямам никаква представа Чорбанов прав ли е в тезите си, или не, нищо не разбирам от тази материя. Но никога няма да приема злорадство спрямо тежко болен човек. Със завистта и злобата, която ражда - вече се примирих. Какво да правим - такива сме си, ще трябва да се понасяме."

По-късно тази вечер в ефира на "Неделята на Нова" здравният министър проф. Костадин Ангелов каза: Съжалявам за проф. Чорбанов. Наистина е в болница. Надявам се, той да се оправи. Заболяването е много тежко и коварно.


Четете още:

🔴 Пловдивското чудо в плуването Йосиф Миладинов отказал половин милион от германци

🔴 Българка с разказ за контраста в живота на най-желаната дестинация / СНИМКИ

🔴 Българин с положителен PСR тест пропътува Европа в пълен автобус до България





Източник: glasnews





Коментари

горе