Депутат от "Промяната" купи верига хотели



Компанията „Лавс“ ООД купи хотелите „Лион“ в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Това обяви за TravelNews Вангел Иванов, управител и съдружник във фирмата, в която 75% участие има депутатът от “Продължаваме промяната“ от Благоевград Владимир Табутов. Сделката е реализирана между фирма „Хотели Лион“ ЕООД (досегашен собственик на хотелите) и „Лавс” ООД. Цена на сделката не беше обявена, но капиталът на „Хотели Лион“ ЕООД е в размер на 17.7 млн. лв.





Самият Иванов от 6 години управлява хотелите и има добри наблюдения над групата. “Ние съвсем скоро придобихме имотите и все още нямаме дългосрочна инвестиционна програма. Обмисляме варианти за развитие и обновяване на обектите, но ни трябва все още време, за да съобщим плановете си”, коментира Вангел Иванов. Той допълни, че планират и друга сделка за покупката на още един хотел, но засега не съобщи за кой и къде става въпрос.





Едноличен собственик на капитала на „Хотели Лион“ ЕООД беше „Транскапитал” ЕООД, която притежава най-големия логистичен парк в София и е част от „Андреев инвестмънт груп“ на Винсент Андреев. 





 
Владимир Табутов навлезе в хотелиерския бизнес още през 2016 г., когато придоби „Катарино СПА хотел“ до Разлог от тогавашната СИБАНК. Сделката се осъществи през друга фирма на Табутов - "Хидроенергийна компания" АД, в която е съдружник с благоевградските бизнесмени – братята Кирил и Иван Чапови. Дружеството строи соларни паркове по цял свят, притежава фотофолтаични паркове и ВЕЦ-ове у нас, както и търговия с електроенергия. Хотел „Катарино“ разполага с минерална вода и беше изцяло обновен, като набляга на СПА туризма.


Четете още:

🔴 Крисия мисли да предприеме голяма крачка в живота си

🔴 Славена Вътова: Не съм разведена / СНИМКИ

🔴 Емануела зашлеви репортерка, задавала неудобни въпроси





Източник: Марица





Коментари

горе